2021. december 8., Mária
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

November negyedikén világszerte a szabadba költöznek a tanórák

A kültéri iskolai nap mozgalom célja, hogy a szabadban töltött idő, tanulás és játék népszerűsítésével segítse elő a gyerekek természettel való kapcsolatának erősödését. Hazánkból is egyre több óvoda és iskola csatlakozik az akcióhoz.

A gyerekek egyre kevesebb időt töltenek a szabadban, ami nem csak az egészségükre, de a fejlődésükre és a jóllétükre is káros hatással van. A kint töltött idő, legyen szó egy osztályon kívüli oktatási napról vagy a családdal töltött kötetlen játékról, nemcsak egészségesebbé és boldogabbá teszi őket, de az életben szükséges készségek elsajátításában is segít – mutat rá a mozgalom weboldala.

A kültéri tanulás hatékonyabb, elősegíti a környezeti folyamatok mélyebb megértését, miközben a diákok fizikai és lelki egészségét is támogatja.

A mozgalom angol nyelvű honlapján folyamatosan várja az  oktatási intézmények jelentkezését (a térképes keresőben számos magyar példát is találhatunk), illetve ötletekkel szolgál a szemléletformáló szándékkal tavasszal, illetve ősszel meghirdetett szabadtéri oktatási nap megvalósításához is.

A mozgalom távlati célja, hogy a tantermen kívüli oktatás világszerte az iskolai mindennapok részévé válhasson.

Neked ajánljuk
Globálisan a klímaváltozás még mindig kis teret kap az oktatásban A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják A virtuális valóságot hívják segítségül a természetet fenyegető reális veszélyek érzékeltetéséhez Árvizek és földcsuszamlások a Hawaii-szigeteken A szokásosnál nagyobb aszteroida repül el a Föld mellett
Tovább a forrásra: outdoorclassroomday.com
Vissza
Hírfolyam