2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mostantól az energiahatékonyság és hulladékmentesség titkaira is fény derül Székesfehérváron

Környezettudatosságra nevelő, szemléletformáló sorozatokkal gazdagodik a székesfehérvári Titkok Háza Tudományos Élményközpont kínálata. A programok a tudásátadáson túl a fenntartható szemlélet fejlesztését és gyakorlatba való átültetését is szolgálják.

A Titkok Háza célja, hogy a körülöttünk lévő világ megismerése, a jelenségek megértése minden korosztály számára életre szóló program legyen. Segít megismerni a modern természettudomány új eredményeit, régi törvényszerűségeit, a tudományos és a technikai vívmányok hatását mindennapi életükre.

Az okosotthon és – a „no waste” jegyében, a hulladékmentes háztartások témakörében – induló élménypedagógiai programokat az intézmény az Óbudai Egyetem Műszaki Karával együttműködve dolgozta ki.

Piglerné Lakner Rozália, az Óbudai Egyetem Alba Regia Műszaki Kar intézetigazgatója a programokat ismertető sajtótájékoztatón arról beszélt: a kar küldetésének tekinti, hogy a fiataloknak kedvet csináljon a természettudományi és a műszaki pályákhoz, hiszen Székesfehérvár és környéke az ország fontos ipari központja.

Borján Péter, a Titkok Há­za igazgatója elmondta: a szer­vezet 14 általános iskolai partnerének okosotthonkészletet biztosít, hogy saját programokat is tervezhessenek a tanulók, míg 18 középiskolai partnerüknek a témakör alapismereteinek oktatását segítő eszközcsomagot adnak át.

Neked ajánljuk
A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: feol.hu
Vissza
Hírfolyam