2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Planet Budapest programjai a fiatalokat is megszólítják

A fiatalok jövőjéről szól a fenntarthatóság, az ő sorsuk múlik a környezeti egyensúly megőrzésén – mutatott rá Áder János köztársasági elnök a Planet 2021 expón tett csütörtöki látogatásakor Budapesten.

Az államfő hangsúlyozta, hogy az emberi felelőtlenség könnyen tönkreteheti az évmilliók alatt kialakult élővilágot, ezért nem mindegy, mennyi hulladék terheli a környezetet, milyen lesz a levegő, a víz, a termőföld minősége.

A felelősség közös, hiszen a fenntarthatóság a mindennapi döntéseken is múlik

– tette hozzá. Példaként említette, hogy egy ruhadarab vízlábnyoma több ezer liter, vagyis ennyit kell felhasználni, mire eljut a vevőhöz. Érdemes tehát a környezet érdekében átgondolni a vásárlási szokásokat, és szakítani az elmúlt évtizedek világrendjével, amely a szükségleteket messze meghaladó fogyasztást erőltette.

Áder János a Hungexpón látottak után úgy vélte, hogy a részt vevő fiatalok megértették a Planet 2021 Budapest üzenetét, és reméli, hogy a szemléletmódjukat hosszú távra meghatározzák a rendezvény programjai. 

Áder János köztársasági elnök a budakeszi Prohászka Ottokár Katolikus Gimnázium 10. osztályos tanulóival megtekinti a „Heros of the future” (A jövő hősei) ifjúsági élményprogramot
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A fenntarthatósági expóra kilátogató diákok egy rájuk szabott kiállítást és egy 75 perc alatt teljesíthető kalandpályát tekinthettek meg. „Bevetettük a 21. század legújabb innovációit azért, hogy a legizgalmasabb és legérdekesebb módon mutathassuk be nekik a fenntarthatóság témakörét” – mondta el korábban Joó István, az esemény lebonyolításáért felelős kormánybiztos. Mivel erre a programra több mint ötszörös volt a túljelentkezés, felmerült, hogy a kiállítás után állandó helyszínné teszik.

Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam