2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tudatos hulladékkezeléssel ismerkedhetnek a gyerekek a veszprémi állatkertben

A HybridCycle az állatok világnapja alkalmából helyezett ki az állatkertben egy olyan hulladékgyűjtő installációt, melynek segítségével a gyermekek a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával is megismerkedhetnek.

A bejárat mellé kihelyezett háromrészes gyűjtőhelyre fém-, papír- és műanyaghulladék hozható, melyek a jövőben használati tárgyak és különböző művészeti alkotások képében kelnek majd új életre.

A fiatal korosztály rendkívül fogékony és érdeklődő a környezetvédelem területén, így mindenképpen kiemelten fontos, hogy minél hamarabb lássák, olvassák és tapasztalják azt a szemléletet, amely a jövőben egy hulladékmentes világot teremthet.

Az állatkert kiemelt hangsúlyt fektet a jövő nemzedék környezettudatos nevelésére, a Böbe Majom Tanodája Oktató- és Kiállítóház nyári táboroknak, tanórán kívüli foglalkozásoknak ad otthont, a kiállítórészen pedig aktuális természetvédelmi kérdésekkel foglalkozó bemutató látható.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Űrbéli buborékfelhőt vetnének be a felmelegedés ellen az MIT tudósai Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: vehir.hu
Vissza
Hírfolyam