2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A tudatos hulladékkezeléssel ismerkedhetnek a gyerekek a veszprémi állatkertben

A HybridCycle az állatok világnapja alkalmából helyezett ki az állatkertben egy olyan hulladékgyűjtő installációt, melynek segítségével a gyermekek a szelektív hulladékgyűjtés fogalmával is megismerkedhetnek.

A bejárat mellé kihelyezett háromrészes gyűjtőhelyre fém-, papír- és műanyaghulladék hozható, melyek a jövőben használati tárgyak és különböző művészeti alkotások képében kelnek majd új életre.

A fiatal korosztály rendkívül fogékony és érdeklődő a környezetvédelem területén, így mindenképpen kiemelten fontos, hogy minél hamarabb lássák, olvassák és tapasztalják azt a szemléletet, amely a jövőben egy hulladékmentes világot teremthet.

Az állatkert kiemelt hangsúlyt fektet a jövő nemzedék környezettudatos nevelésére, a Böbe Majom Tanodája Oktató- és Kiállítóház nyári táboroknak, tanórán kívüli foglalkozásoknak ad otthont, a kiállítórészen pedig aktuális természetvédelmi kérdésekkel foglalkozó bemutató látható.

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
A klímacsúcsok történetében először az oktatásra is kellő hangsúly került 2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny Ismét autóalkatrészekből készített ruhákat a Hyundai Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: vehir.hu
Vissza
Hírfolyam