2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra itt a klímateszt

Az éghajlatváltozás, a megújuló energia és a környezetszennyezés is témája a DUE Médiahálózat új, országos edukatív játékának. A Nagy Diák Klímateszt nemcsak a problémákra hívja fel a figyelmet az online verseny során, hanem javaslatokat is tesz Földünk megmentésére.

A fiatalokat is rendkívüli módon foglalkoztatja a klímaváltozás kérdésköre. Mivel ebben az életkorban alakul ki a szemléletmódjuk, világnézetük, értékrendjük, ezért rendkívül fontos, hogy a témában (is) hiteles információkat kapjanak, és véleményüket tényekre, valódi adatokra, ne pedig hamis információkra, érzelmekre, impressziókra alapozzák.

Kritikával kezeljék a valótlan információn alapuló rémületkeltést, de érzékeljék a veszélyt, és reálisan értékeljék a kockázatot.

Ebben tud segítséget nyújtani a fiatalok széles rétegeinek a Nagy Diák Klímateszt.
A DUE Médiahálózat a játék során a 14–24 év közötti fiatalok klímaváltozással és fenntarthatósággal kapcsolatos ismereteit méri fel és bővíti.

A Nagy Diák Klímateszt egy háromfordulós játék, melynek első fordulójába a Klímateszt weboldalán lehet bekapcsolódni 2022. május elejéig. A játékosok a Nagy Diák Tesztek applikáció segítségével is kipróbálhatják a tudásukat.

A Nagy Diák Klímateszt az Innovációs és Technológiai Minisztérium támogatásával jött létre.

Neked ajánljuk
2021-ben is díjazták az élhető bolygó megőrzésén fáradozó „ifjú hősöket” 2021-ben is népszerűek voltak az Agrárminisztérium környezeti nevelési programjai Linda McGurk: Nincs olyan, hogy rossz idő Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: due.hu
Vissza
Hírfolyam