2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

2022-ben is indul a Közös jövőnk környezetvédelmi verseny

A Magyar Műhely Általános Művelődési Központ és a Magyar Műhely Alapítvány környezetvédelmi versenyt hirdetett Kárpát- medencei fiatalok számára, három korosztályban.

A Közös Jövőnk Környezetvédelmi versenyt 2002-ben hozták létre azzal a szándékkal, hogy a környezetvédelmet közelebb hozzák a fiatalokhoz. Kezdetben körzeti versenyként, később megyei, majd 2014-től országos versenyként hirdették meg a megmérettetést.

A verseny 3 korcsoport számára kerül meghirdetésre: általános iskolások, középiskolások és egyetemisták számára.

 A verseny kijelölt témaköreiben igyekszik a klímaváltozás tématerületének minél szélesebb spektrumát felölelni, több oldalról közelíteni, ezzel is innovatív, problémamegoldó gondolkodásra ösztönözni a versenyzőket.

A szervezők a verseny fordulói során igyekeznek a versenyzőket minél izgalmasabb és élményszerűbb módon bevinni a klímaváltozás erdejébe, hogy az ottani tapasztalatokkal felvértezve képviselhessék megváltozott gondolataikat, véleményüket a kortársak felé.

Ettől a tanévtől a szervezők átálltak a digitális versenyzésre, ezzel is mérsékelve a környezetre gyakorolt káros hatást.

A rendezvény fővédnöke dr. Áder János köztársasági elnök.

  • Jelentkezési határidő: 2022. január 28. éjfél
  • Részletes versenykiírás és jelentkezési felület: kozosjovonk.hu
Neked ajánljuk
Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai A szegedi a legfenntarthatóbb egyetem Magyarországon Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: kozosjövönk.hu
Vissza
Hírfolyam