2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét lehet pályázni óvoda- és iskolakertek kialakítására

Megjelent az Agrárminisztérium támogatásával megvalósuló Országos iskolakert-fejlesztési program IV. ütemének pályázati felhívása, melyre óvodák, általános és középiskolák jelentkezését várják. A programnak köszönhetően idén összesen 120 új óvoda- és iskolakert létrehozása valósulhat meg – jelentette be a minisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

A szaktárca hétfőn kiadott közleménye szerint László Tibor Zoltán elmondta: az Országos iskolakert-fejlesztési program hozzájárul ahhoz, hogy a részt vevő óvodások és iskolások megtanulják környezetük helyes és tudatos használatát. 

A program eddigi három üteme összesen 167 intézményt és legalább 20 000 gyermeket érintett.

Az iskolakert gyűjtőfogalom, magában foglalja az óvodák és iskolák kertjeit is, melyeket a gyerekek aktív bevonásával gondoznak – a kertek mint szabadtéri tantermek a közösségi élményeken alapuló ismeretszerzés helyszínéül szolgálnak.

Az Országos iskolakert-fejlesztési program célja, hogy a környezettudatos szemlélet átadásával felkészítse a fiatalokat az előttünk álló környezeti kihívásokra, és naprakész információkkal, tapasztalatokkal felvértezve nagyszerű lehetőségként tekintsenek azokra – emelte ki.

A pályázati felhívás az Iskolakertekért Alapítvány honlapján érhető el. László Tibor Zoltán elmondta: a korábbi évekhez hasonlóan az Agrárminisztérium és a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával, valamint az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásával valósul meg a program, melyben idén a PontVelem Nonprofit Kft. is közreműködik.

A most meghirdetett pályázatra 2022. január 30-ig lehet jelentkezni, a kiválasztás során számít a pályázatok beérkezésének sorrendje. Az érdeklődés függvényében a pályázat benyújtási határideje 2022. február 20-ig meghosszabbodhat, jelentős túljelentkezés esetén ugyanakkor a pályázat 2022. január 30-án zárul.

Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam