2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdőfürdővezető-képzés indul Magyarországon

2022 tavaszán Európa egyik elismert erdőterápiával foglalkozó intézete indít erdőfürdővezető-képzést hazánkban. A Nádúr Centre for Integrative Forest Therapy képzésének szervezői a módszer egyik első képviselői hazánkban.

Magyarországon 2019 óta élvezheti a lakosság a nemzetközi képesítéssel rendelkező vezetők által indított erdőfürdőséták jótékony hatásait. A gyakran játékos és mindfulness elemekkel is átszőtt, természetben végzett vezetett relaxációs séták módszertani alapjait Japánban és az Egyesült Államokban fektették le a 80-as évektől kezdődően.

Azóta számos, a természetalapú terápiás módszerekkel foglalkozó tudományos kutatás született a világon, amelyek eredményei szerint ez a technika nem csupán a stressz és a stresszeredetű testi és mentális megbetegedések, a civilizációs ártalmak esetében lehet jótékony hatású, hanem az immunrendszert is erősíti, és az ökotudatos viselkedést is előmozdíthatja.

„Első kézből ismerem a természet gyógyító erejét, és szeretném eljuttatni a természet szépségét, csodáját és fontosságát az embereknek. Ezért képzek erdőfürdő-vezetőket” – írja a képzés vezető trénere, Shirley Gleeson, aki elsőként szerzett hivatalosan akkreditált erdőterápiás szakemberi minősítést Európában. Tudományos körökben nemzetközileg elismert szakemberként a természet és a jóllét kapcsolatát kutatja.

Az erdőfürdővezető-képzés hazai szervezője Sztankó Katalin mentálhigiénés segítő és Györffy Éva (korábban Bach Éva) alternatív mozgásterapeuta, akik maguk is a Nádúr által képzett erdőfürdő-vezetők és erdőterápiás szakemberek.

A képzéssel az erdőfürdőzés meghonosítását kívánják előmozdítani. Céljuk, hogy olyan széles látókörű, kiváló magyar szakembereket képezzenek, akik képesek a módszer által közvetített értékeket is képviselni.

Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Fenntarthatósági szemléletformáló program indul cégeknek Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Forrás: OTS
Vissza
Hírfolyam