2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Iskolások innovatív ötleteit várja a Samsung

A Samsung és az EdisonKids által meghirdetett „Megoldások a holnapért” verseny lényege, hogy a diákok és tanáraik egy-egy aktuális társadalmi kérdésre saját, innovatív megoldást találjanak. A diákcsapatok több fordulón keresztül profi szakemberek és egy szakmai zsűri segítségével dolgozhatják ki ötleteiket.

Idén már második alkalommal hirdeti meg a Samsung és az EdisonKids a „Megoldások a holnapért” kihívást, mely az előbbi által szervezett, és nemzetközi sikereket is elért „Solve for Tomorrow” programjára épül.

A versenyre minimum kettő-, maximum hatfős, 12 és 18 év közötti diákokból és egy tanárból álló csapatok jelentkezését várják.

Ebben az évben a fenntarthatóság, a digitális oktatás és a közösség kategóriákban lehet nevezni.

A csapatok első körben 2022. március 2-ig jelentkezhetnek egy maximum kétperces videóval, melyben ismertetik, hogy milyen problémára keresik a megoldást, és hogy ez hogyan segítené a helyi közösségeket vagy akár az egész világot.

Az első kört követően ötven csapat kerül kiválasztásra, velük fogják megkezdeni a jövőtervezés módszertanára épülő workshopokat, ahol szakértők és szakmai mentorok fogják pártfogásukba venni a diákcsapatokat.

Forrás: Edisonplatform/youtube.com

A március 19-től április 21-ig tartó foglalkozások középpontjában a kreativitás fejlesztése áll, méghozzá olyan módon, hogy annak a diákok a későbbi tanulmányaik, és akár majd a jövendőbeli munkájuk során is hasznát vegyék. Mindeközben a diákokkal tartó tanárok is új ismeretekre tehetnek szert, mivel számukra mentorálással és facilitálással kapcsolatos képzéseket tartanak majd.

Fotó: PeopleImages/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét 500 millió forint keretösszegű pályázattal segíti a kormány a civil állatvédő szervezeteket Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény Koncert a kárpátaljai árvákért
Tovább a forrásra: raketa.hu
Vissza
Hírfolyam