2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A túlfogyasztással foglalkozó vetélkedőn mérhetik össze a tudásukat középiskolás diákok

A Magyar Természetvédők Szövetsége „SzabaduLÁSS – Juss ki a fogyasztás rabságából!” címmel, háromfordulós környezeti nevelési vetélkedőt hirdet középiskolás korú diákok három vagy négyfős csapatai számára.

A vetélkedőn a részt vevő tanulók megismerkednek a biológiai sokféleség védelmével, az éghajlatváltozás hatásaival, a globális társadalmi problémákkal (szegénység, gyermekmunka, migráció, a nők és gyermekek helyzetének romlása).

Megismerik a környezetpusztítás alapvető okait, közte a fogyasztásban rejlő csapdákat.

Mindezt változatos, kreatív, játékos feladatok segítségével, aminek következtében felismerik az egyéni, közösségi cselekvési lehetőségeket, megoldásokat, kiutat találva a túlfogyasztás fogságából.

 A vetélkedőre középiskolás korú diákokból álló három- vagy négyfős csapatok jelentkezését várják az ország bármely részéből (iskolánként tetszőleges számú csapattal).

A vetélkedő 2022. március 15. és június 15. között kerül megrendezésre.

  • Jelentkezési határidő: 2022. március 15., kedd éjfél
  • Jelentkezés és további információ: mtvsz.hu
Fotó: courtneyk/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: mtvsz.hu
Vissza
Hírfolyam