2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre népszerűbbek az iskolakertek

Idén is nagy érdeklődés övezte az Országos Iskolakert-fejlesztési Program pályázatát, a program IV. ütemének pályázati felhívására óvodák, általános és középiskolák jelentkezhettek január 30-ig – közölte az Agrárminisztérium környezetvédelemért felelős helyettes államtitkára.

Az Országos Iskolakert-fejlesztési Program eddigi három ütemében összesen 167 intézmény és legalább 20 000 gyermek érintett. A IV. ütemnek köszönhetően pedig idén további 120 új óvoda- és iskolakert létrehozása valósul meg – emelte ki László Tibor Zoltán. 

A pályázat iránti nagy érdeklődés alapján elmondhatjuk, hogy az iskolakertek örvendetes módon egyre népszerűbbek:

egyre több intézmény keresi a lehetőséget, hogy felfedezze és használja a változatos oktató-nevelő iskolakerti tevékenységeket pedagógiai céljai eléréséhez, adottságainak megfelelően

– mutatott rá a helyettes államtitkár a tárca közleményében. A közlemény szerint László Tibor Zoltán elmondta, a kiválasztásnál a bírálók törekedtek az országos lefedettségre. A pályázatok beérkezésének sorrendje mellett előnyt jelentett, ha a pályázó intézmény Zöld Óvoda/Örökös Zöld Óvoda vagy Ökoiskola/Örökös Ökoiskola címmel rendelkezik, valamint ha a kertet minél szélesebb körben tervezi használni az oktató-nevelő munkában.

Fotó: MNStudio/iStock/Getty Images Plus

A kiválasztott intézmények egy-egy delegáltja óvoda-/iskolakerti továbbképzésben részesül, emellett kertészeti és pedagógiai mentorálást, valamint eszközcsomagot biztosít számukra a program.

László Tibor Zoltán a közleményben arra is kitért, hogy a korábbi évekhez hasonlóan az Agrárminisztérium és a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány támogatásával, valamint az Iskolakertekért Alapítvány koordinálásával valósul meg a program, amelyben idén a PontVelem Nonprofit Kft. is közreműködik.

Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam