2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Várja a középiskolásokat az online erdőismereti vetélkedő

A 9–12. osztályos középiskolások háromtagú csapatainak jelentkezését március 16-ig várja az Országos Erdészeti Egyesület.

A két elméleti és egy terepi feladatot tartalmazó, virtuális térben zajló, Fedezd fel az örökséged! című vetélkedő idén annak megismerésére invitálja a résztvevőket, hogy hogyan él az emberben – kultúrájában, művészetében, lelkében – az erdő.

„Az erdő, amellett, hogy fizikai létünkhöz, fennmaradásunkhoz nélkülözhetetlen, szellemi életünk, kultúránk, művészetünk természetes és inspiráló környezete, bölcsője”

– fogalmaz az alapítvány közleménye, hozzátéve, hogy az idei vetélkedő arra hívja a résztvevőket, hogy fedezzék fel a Kárpát-medence erdeiben lezajlott történelmi eseményeket, az itt született és élő mondákat, legendákat, azt, hogyan ihlette meg az erdő íróinkat, költőinket, zeneszerzőinket, festőinket.

A csapatok a virtuális megmérettetés négy hete során megmutathatják saját nézőpontjukat a három feladatcsoportban. A kvíz az ember és az erdő közös történetének állomásaira, fontos szereplőire és alkotásaira, az esszé a társadalom és az erdő 21. századi kapcsolatára fókuszál, míg a fotópályázatban megmutathatják a diákok, hogyan látják az erdőt, az apró részleteket, a tájat egyetlen impresszióba sűrítő panorámát, a napszakokkal változó fény festette új és új erdőképet a fotós szemével.

Az erdők nemzetközi napján, március 21-én induló vetélkedő eredményhirdetése április 22-én, a Föld napján lesz. A versenyen, amelynek lebonyolítását az Agrárminisztérium támogatja, az első három csapat tagjai fejenként 70, 50, illetve 30 ezer forint értékű Libri-utalványt kapnak. A legjobban szereplő határon túli csapat az Országos Erdészeti Egyesület különdíjában részesül.

  • Jelentkezési határidő: 2022. március 16.
  • Jelentkezés és további információ: www.vetelkedo.oee.hu 
Neked ajánljuk
Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam