2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Március elején nyílik Magyarország első Beporzó tanösvénye

Magyar kezdeményezésre lett március 10. a beporzók napja. A jeles naphoz kapcsolódóan március első hetében Budapesten, a XII. kerületben felavatják hazánk első „Beporzó tanösvényét”.

A tanösvény tartalmi kidolgozását – dr. Vásárhelyi Tamás vezetésével – a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület Beporzó munkacsoportja végezte el. Az ötlet megvalósítását a Hegyvidéki Önkormányzat támogatta – adta hírül a Greenfo.

A helyszín általános bemutatása és a 13 állomás anyaga – a játékos feladatok kivételével – már elérhető az önkormányzat honlapján.

A tanösvény helyszínén március elején kihelyezésre kerülő táblákon egy-egy QR-kód szerepel majd; ezekre kattintva az adott állomás anyaga és a játékos feladat is megjelenik.

A feladatok sikeres megoldásával egy szót kapnak jutalmul: a 12 állomás 12 szavából egy verssor áll össze.

A beporzóvédelmi program a XII. kerületben, a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakembereinek közreműködésével egész évben folytatódik: április elején családokkal építik meg a kerület 5. rovarszállóját a Kis-Svábhegyen.

A beporzásban a vadméhek is kulcsszerepet játszanak Fotó: StGrafix/iStock/Getty Images Plus

Májusban, valamint szeptember végén a Magyar Környezeti Nevelési Egyesület szakemberek vezetésével zajló tansétákat szervez a Beporzó tanösvény különböző körzeteibe.

Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Sikeres és folytatódik a Vadvirágos Budapest program Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: greenfo.hu
Vissza
Hírfolyam