2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Március végéig pályázhatnak a tanintézmények az állatbarát címekre

A pályázatra olyan tanintézmények jelentkezését várják, amelyek a 2021/2022-es tanévben kiemelkedően sokat tesznek az állatvédelemért, és arra törekednek, hogy beépítsék a felelős állattartást a nevelésbe változatos és kreatív programok segítségével.

Március 31-éig pályázhatnak az Állatbarát óvoda, az Állatbarát általános iskola, Az év állatvédő óvodája és Az év állatvédő általános iskolája címekre az intézmények – közölte az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi Központja az MTI-vel.

A pályázatot az Állatvédelem gyerekeknek című oktatási weblap szerkesztőbizottsága az Állatorvostudományi Egyetem Állatvédelmi, Jogi, Elemző és Módszertani Központjának szakmai támogatásával hirdette meg.

A 2021-ben útjára indított pályázat célja, hogy arra ösztönözze a tanintézményeket,  hogy kreatív programokon keresztül foglalkozzanak a felelős állattartással és az állatokkal való helyes bánásmóddal.

– ismertette Koska Hedvig, az Állatvédelem gyerekeknek főszerkesztője.

A pályázat megírásához segítséget is ad a weboldal csapata: március 10-én online előadás keretében a főszerkesztő válaszol a pályázatok elkészítésével kapcsolatos kérdésekre, illetve tippeket ad az eredményes pályaművek megalkotásához.

Az előadás ingyenes, de regisztrációhoz kötött, minden információ megtalálható az Állatvédelem gyerekeknek közösségi és weboldalán – tudatta a főszerkesztő.

A pályázatokkal kapcsolatban további információk érhetők el az allatvedelemgyerekeknek.hu/projektek/ címen.

Fotó: Orbon Alija/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét A felhagyott vasútvonalak segítségével érhetjük el a természetvédelmi céljainkat Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam