2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fiatalokat idén is várja az Ifjú Kócsagőr Program

Az Ifjú Kócsagőr Program évről évre egyre népszerűbb a természetvédelem iránt elkötelezett diákok körében. Idén már 9. alkalommal hirdetik meg számukra a programot, hogy a természetvédelmi őrök munkáján keresztül ismerhessék meg a szakmai kihívásokat és lehetőségeket – közölte az Agrárminisztérium környezetügyért felelős államtitkára.

Rácz András az MTI-vel közölte: a víz világnapjától a Föld napjáig (március 22-től április 22-ig) várják azon 18 és 24 év közötti fiatalok jelentkezését, akik első kézből ismernék meg a természetvédelem gyakorlati oldalát, és betekintenének az őrszolgálati munka kulisszái mögé.

A részt vevő diákok az általuk kiválasztott nemzeti parkban tölthetnek el egy tíznapos szakmai gyakorlatot.

A legjobbak – természetvédelmi őr mentorukkal közösen – a szeptemberi országos döntőben mérik össze tudásukat, hogy elnyerjék a 2022 Matula és Tutajos elnevezésű díjat, illetve az ötnapos tanulmányutat az Erdélyi-középhegység Natúrparkba.

Az államtitkár hangsúlyozta: a program sikerét mutatja, hogy a korábbi résztvevők közül már többen dolgoznak valamely nemzeti park igazgatósági kötelékében, karrierútjukra pedig a szervezők is rendkívül büszkék.

Az Ifjú Kócsagőr Program a korábbi évekhez hasonlóan a Fürge Diák Iskolaszövetkezet, a 30Y zenekar, az Agrárminisztérium, a tíz nemzeti park igazgatóság, valamint a Hortobágyi Természetvédelmi és Génmegőrző Nonprofit Kft. összefogásával valósul meg – mondta el Rácz András.

Az országos döntővel egybekötött háromnapos záróeseményt szeptember 21–23. között a Körös–Maros Nemzeti Park Igazgatóság rendezi meg.

A jelentkezéseket a www.ifjukocsagor.furgediak.hu weboldalon keresztül várják a nemzeti parkok. Rácz András szerint érdemes még az ifjú kócsagőrök Facebook-csoportjához is csatlakozni, ahol rengeteg fotó, élménybeszámoló található az elmúlt évek nyári gyakorlatairól.

Neked ajánljuk
Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét A BKK is változatos programokkal vett részt a fenntarthatósági témahéten Fenntarthatósági szemléletformáló program indul cégeknek Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam