2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szemléletformálás interaktív kukásautóval

Ha van valami, ami generációk óta lenyűgözi a gyerekeket, az a kukásautó. A Mirehu Nonprofit Kft. erre alapozva építette meg első, gyerekek által vezethető elektromos meghajtású kukásautóját a szemléletformáló tevékenységének újabb elemeként. 

A Mirehu Borsod-Abaúj-Zemplén megyében hulladékgazdálkodási közszolgáltatásban alvállalkozóként és ipari hulladékkezelőként tevékenykedik. A hulladékkezelési tevékenység mellett kiemelt figyelmet fordít a fiatal generációk szemléletformálására a körforgásos gazdaságra való átállás érdekében.

A cég szemléletformáló tevékenységében az élményekre épít, olyan egyedi ötletekkel próbálják a figyelmet felhívni a hulladékmegelőzés fontosságára vagy a hulladékokkal kapcsolatos megfelelő gyakorlatok elsajátítására, amellyel máshol nem találkozhatnak a gyerekek.

Harmadik éve épülő szemléletformáló programjuk újabb állomásaként egy elektromos gyermekjármű átépítésével létrehoztak egy olyan kukásautót, amelyet a gyerekek vezethetnek, ezzel átélhetik azt a sokszor csodált élményt, amelyet a kukák ürítése okoz.

Az elektromos meghajtású gyerek-kukásautó ötletét is az adta, hogy a gyerekek saját maguk végezzék el a hulladékok gyűjtését játékos formában összekapcsolva a cégnél megszerzett tudással. A Mirehu telephelyére érkező fiatalok rengeteg információt kapnak a hulladékokról, a megszerzett tudás hatékonyságát ezzel az eszközzel már mérni is lehet.

Fotó: Mirehu Nonprofit Kft.

A cég telephelyén vagy akár külső helyszínen is kialakított útvonalon hulladékgyűjtő edényeket helyeznek el újrahasznosításra alkalmas és alkalmatlan hulladékokkal megtöltve. A gyerekeknek a megszerzett információk alapján kell eldönteni, hogy a kukákban lévő hulladék alkalmas-e az újrahasznosításra, és a megfelelő anyagokat kell csak a kukásautóba beüríteniük.

A játék végén a társaság munkatársai a fiatalokkal közösen értékelik ki a gyűjtés eredményességét.

Neked ajánljuk
Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét A BKK is változatos programokkal vett részt a fenntarthatósági témahéten Rajzold meg a te fenntartható Balatonodat! Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Forrás: OTS
Vissza
Hírfolyam