2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több tízezer kisiskolás próbálhatta már ki a ZöldForgó Élményprogram játékait

Az egyedülálló környezetvédelmi szemléletformáló program, a ZöldForgó Élménynap keretében a gyerekek a klímaváltozásról, a túlfogyasztásról, az újrahasznosításról, az energiapazarlásról és az élővizek szennyezettségéről is modern, digitális formában tanulhatnak.

Már eddig is több mint 26 ezer általános iskolás próbálhatta ki a ZöldForgó Élményprogram izgalmas „zöld” játékait. Az országban egyedülálló edukációs program pedig a Környezetvédelmi Szolgáltatók és Gyártók Szövetségének (KSZGYSZ) szervezésében az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) támogatásával folytatódik – írja az Origo.

A program célja, hogy korszerű szakmai támogatást nyújtson a pedagógusok környezeti nevelési tevékenységéhez rendhagyó és előremutató, korszerű (technikai) eszközök használatával. Így nem egy egyszeri élményt, hanem egy hosszú távú játékos edukációs programot kínálunk a gyermekek részére az élményprogram változatos elemeivel” – mondta el Hankó Gergely, a KSZGYSZ ügyvezetője.

Az installációk nem csak képek, a kiterjesztettvalóság- (AR-) technológiával támogatott plakátok életre kelnek a helyszíni tabletek segítségével, és egy kortárs diák bolygóvédő tanácsait is megnézhetik az iskolások. VR-szemüveg segítségével – majdnem szó szerint – egy hulladékfeldolgozó üzembe is bepillanthatnak.

A fenntartható vásárlás élményét is kipróbálhatják a gyerekek, akik így – többek között – azt is megtanulhatják, hogy a boltok polcairól milyen csomagolású termékeket érdemes a kosárba rakniuk.

A ZöldForgó program nagykövete az Alma Együttes, így az Élménynap himnuszát is ők írták, sőt a program része az Alma-koncert, ahol a gyerekek együtt énekelhetik a zenekarral a „ZöldForgó!” című dalt.

Fotó: ARTQU/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét A BKK is változatos programokkal vett részt a fenntarthatósági témahéten Fenntarthatósági szemléletformáló program indul cégeknek Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam