2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Szimulált űrutazás hozza közelebb a diákokhoz a Föld értékeit egy hódmezővásárhelyi iskolában

Az Időspirál Élményközpontot még 2018-ban alakították ki, majdnem 200 négyzetméteren, három helyiségben a Hódmezővásárhelyi Szent István Általános Iskolában. A közkedvelt élménypedagógiai tér hamarosan újabb attrakcióval bővül. 

A három alagsori teremben multitouch monitorok, virtuális valóság élményét nyújtó munkaállomások és ki­terjesztett valóság képzetét keltő eszközök segítik a természettudományos ismeretszerzést – derül ki a Délmagyar beszámolójából.

Mint a portálnak Walterné Böngyik Terézia, az iskola nemrégiben Dr. Csada László-díjjal kitüntetett igazgatója elmondta:

vendégként több ezer diák vett már részt különleges foglalkozásaikon, de az Időspirál digitálisan felszerelt és folyamatosan fejlesztett tereit az alaptanterv óráin is használják.

A SpaceBuzz program részeként hamarosan egy rakétamodell érkezik a vásárhelyi iskolába. A Hollandiában már 2018 óta sikeres ingyenes oktatási programot pályázattal nyerték el. A 10–12 évesek a legmodernebb digitális technológiával tanulnak az űrutazásról, innovációról és az ökológiáról.

Kísérletek bizonyították, hogy a szimulált űrutazás arra inspirálja a fiatalokat, hogy más szemmel tekintsenek élőhelyükre, a Földre, annak sérülékenységére és értékeire. Ez pedig meghatározza majdani döntéseiket és tetteiket.

Fotó: loops7/E+/Getty Images
Neked ajánljuk
Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét A BKK is változatos programokkal vett részt a fenntarthatósági témahéten Rajzold meg a te fenntartható Balatonodat! Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: delmagyar.hu
Vissza
Hírfolyam