2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Nébih oktatási programjában is szerezhetnek krediteket a pedagógusok

A Fenntarthatósági Témahét programjain, melyhez a Maradék nélkül is csatlakozik, 2022. április 25–29. között vehetnek részt a Kárpát-medencei iskolások és tanáraik.

Többek között a víz, az egészségvédelem, a felelős fogyasztás és hulladékkezelés témaköreire épülő érdekes pályázatok és kihívások várják a regisztrált hazai és határon túli oktatási intézményeket.

A közreműködő pedagógusoknak érdemes egyúttal a Nébih Oktatási Programjához is csatlakozniuk, ahol a témahetes programjaikért számos kreditponttal gazdagodhatnak.

A Fenntarthatósági Témahét célja, hogy a gyerekek figyelmét ráirányítsa a fenntarthatóbb életmódra, különösen az élelmiszer-, a víz- és az energiapazarlás csökkentésének lehetőségeire. A témahéten a diákok többek közt receptversenyre jelentkezhetnek, megmérhetik a saját maguk által termelt élelmiszer-hulladék mennyiségét, és részt vehetnek gondolatébresztő, ismeretterjesztő előadásokon is.

A pedagógusoknak a tematikus órák megtartásában segítséget jelentenek a Nébih Maradék nélkül programjának oktatási anyagai is. A fenntarthatóság iránt elkötelezett pedagógusoknak érdemes egyúttal a Nébih Oktatási Nagyköveti Programjához is csatlakozniuk, ahol már a témahetes programokért is számos kreditet gyűjthetnek.

Az élelmiszer-biztonsággal és élelmiszerpazarlás-megelőzéssel foglalkozó oktatási anyagok a tanév során bármikor jól illeszkednek a tanórák menetébe. A legtöbb kreditet összegyűjtő pedagógusok munkáját pedig értékes jutalmakkal ismeri el a Nébih a tanév végén.

Fotó: KatarzynaBialasiewicz/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: uzletem.hu
Vissza
Hírfolyam