2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Zajlik a 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét

A témahét nyitórendezvénye idén a Városligeti Műjégpálya Dísztermében került megrendezésre, a támogató szervezetek szakemberei, vezetői és pedagógusok részvételével. Minden évben a nyitórendezvényen vehetik át a témahét sikeréhez legtöbbet hozzájáruló személyek, szervezetek és iskolák a Zöld Tündér díjakat.

A járványügyi korlátozások enyhítését követően, idén újra személyesen találkozhattak a már hagyománnyá vált, Föld napja körül megrendezésre kerülő Fenntarthatósági Témahét elkötelezett támogatói. 

A Fenntarthatósági Témahét minden évben a Föld napja körül kerül megrendezésre, és egy hétig tart.

A rendezvény célja, hogy riogatás helyett a diákoknak bemutassa az összefüggéseket, rendszerszemléletet adjon, ráébressze őket az egyéni felelősségükre és a cselekvési lehetőségükre.

A 7. Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét 2022. 04 25–29. között, mintegy 1800 iskola 400 ezer diákjának bevonásával kerül megrendezésre. A témahét fővédnöke Áder János köztársasági elnök.

A programot megnyitva dr. Maruzsa Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára a fenntarthatóságra nevelés fontosságát hangsúlyozta, ami már az új NAT része, a témahét pedig fontos pillére. Hozzátette: a Zöld Föld fenntarthatósági tankönyv már elérhető a középiskolások számára, ami hamarosan az érettségin is választható tantárgy lesz.

Fotó: Dusan Stankovic/E+/Getty Images

Matolcsy Miklós, a PontVelem Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, a Fenntarthatósági Témahét szervezője a témahét kiemelt témáiról: a vízről, az egészségvédelemről, a felelős fogyasztásról és a hulladékról beszélt. Kiemelte, hogy témákra és korosztályra lebontva számos tanóravázlattal és mintaprojekttel készültek a pedagógusoknak. A Fenntarthatósági Témahét honlapján ezekhez bárki szabadon hozzáférhet.

A PontVelem Nonprofit Kft. a fenntarthatósági témahét keretein belül számos versenyt, programot és határon átívelő eseményt hirdetett meg, amiről szintén a honlapon érdemes tájékozódni.

A nyitórendezvényen, a korábbi évek hagyományait folytatva, a program szervezői díjazták azokat a személyeket, iskolákat és szervezeteket, akik vagy amelyek az elmúlt évben kiemelt elkötelezettséggel és aktivitással sokat tettek a Fenntarthatósági Témahét sikeréért.

Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam