2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A BKK is változatos programokkal vett részt a fenntarthatósági témahéten

A programsorozaton – ahol a BKV Zrt. már rendszeres résztvevőnek számít – a környezetvédelem gyakorlati kérdéseivel iskolai órákra ellátogató szakemberek ismertetik meg a diákokat. Az elmúlt héten 1800 iskola 400 ezer diákja kapcsolódott be a programokba.

A Föld napja köré szerveződött témahéten a BKV szerteágazó szervezetének több területét is képviselték kollégáik az iskolákban, hogy a felelős fogyasztásról beszéljenek a gyerekeknek – egy nagyvállalat szempontjából.

A társaság két telephelye – az M4 Metró Járműtelep és a Budafok Villamos Járműtelep – is rendelkezik a nemzetközi EMAS-minősítéssel, azaz önkéntes vállalásban erőteljesen törekednek környezetvédelmi ajánlásokat, szempontokat bevonni a működésükbe. 

Idén a gyermekek a BKV metró telephelyén ismerkedhettek meg a fenntartható víz- és hulladékgazdálkodással, a vállalat Metró Áramellátási Szakszolgálata pedig a Fővám tér metróállomás üzemi tereit mutatta be szakiskolás diákoknak.

A vállalat közleménye szerint céljuk egy olyan hosszú távon fenntartható közösségi közlekedés megteremtése, amely használóinak és a természetnek egyaránt kedvező.

A fenntarthatóság iránti törekvéseiket ismerteti meg a BKV Deák téri múzeumában nyílt új időszaki kiállítás is, amely legjelentősebb környezettudatos fejlesztéseiket, beruházásaikat mutatja be a Földalatti Vasúti Múzeum látogatóinak. 

Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László
Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: bkv.hu
Vissza
Hírfolyam