2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai

Az Erdőböngésző online játékból és foglalkoztató füzetből a gyerekek megtudhatják, hogy milyen élőlények élnek egy természetes tölgyerdőben, és megismerhetik az erdő rejtett kincseit.

A madarak és fák napja alkalmából a nagy sikerű Erdőböngésző foglalkoztató füzet után elkészült az online változat. A füzet főszereplői, Domi és Szajkó ezúttal az online térben hívják játékra a kisiskolásokat, hogy megismerjék a természetes tölgyesek élővilágát, és megtanulják, hogy miért fontos a hazai tölgyerdők természetes állapotának megőrzése – tudatta a WWF.

Az online játék szervesen kapcsolódik a foglalkoztató füzethez, kiegészítve újabb, az online térre tervezett feladatokkal. A játék desktopon és digitális táblán futtatható.

Az Erdőböngésző oktatási csomagban a foglalkoztató füzet és az online játék mellett óravázlat és mintaprezentáció is készült tanárok számára.

Ezáltal mind az online tananyagot, mind pedig a letölthető foglalkoztató füzetet a tanórák és erdei iskolai foglalkozások keretében is tudják alkalmazni.

Az Erdőböngésző című oktatási csomag díjmentesen elérhető a LIFE4Oak Forests projekt honlapján.

Fotó: azgek/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Márciusban egy közönséges csatornaszörny költözött a Pécsi Állatkertbe Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Kék Bolygó Podcast: Elnöki tanóra Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: wwf.hu
Vissza
Hírfolyam