2022. július 7., Apollónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Ifjúság Európai Évéhez csatlakozva a fiatalokat szólítja meg a Közösségek Hete

A május 23–29. között, hatodik alkalommal megrendezésre kerülő országos rendezvénysorozat idén korunk aktuális kihívására, a kulturális intézmények körében is egyre nagyobb figyelmet kapó környezeti és társadalmi fenntarthatóságra fókuszál – derül ki a Szentendrei Szabadtéri Néprajzi Múzeum közleményéből.

A rendezvénysorozat részekén országszerte 150 településen 200 programszervező 300 programmal várja a látogatókat. A Közösségek Hete az Ifjúság Európai Évéhez kapcsolódva a fiatalokban rejlő közösségi erőt is mozgósítani akarja, kiemelve, hogy a környezeti és társadalmi fenntarthatóság mindannyiunk közös felelőssége.

A környezetvédelemhez és az esélyteremtéshez kapcsolódó programok megvalósításának ad teret a Zöld, zöldebb, legzöldebb, az Egy szívvel, egy lélekkel vagy az Adj esélyt! című témakör. 

Idén a szervezők a fiatalok megszólítására hozták létre a Tiéd a pálya című tematikát olyan programokkal, amelyek segítik őket önmaguk megtalálásában.

Mindezek mellett a hagyományőrzés éltetésére a Keressük értékeinket! – Itthon otthon vagyunk, az egészséges életmód és a sportok népszerűsítésére a Mozdulj rá!, a kreativitás és az önkifejezés támogatására pedig az Alkotni öröm! – Ki mit tud? című témák keretében szervezett programok biztosíthatnak lehetőséget.

A Közösségek Hete hivatalos nyitóeseménye a Múzeumok a környezeti fenntarthatóságért című szakmai konferencia. 

Fotó: Nastco/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Megjelent az első interaktív okostábla a határon túli magyar emlékhelyeket gyűjtő projektben Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Több mint 1500 zsák szemét gyűjt össze a III. Tisza-tavi PET Kupán Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam