2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem

A LIFE program harmincadik születésnapja alkalmából az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Zöld hetet tart.

Az egyetem kulcspartnere annak a 9 éves futamidejű LIFE integrált projektnek, melynek célja a Nemzeti Energia és Klímaterv megvalósításának támogatása. A projektben az egyik feladat a szemléletformálási tevékenységek ellátása, szoros együttműködésben a Heves Megyei Kereskedelmi és Iparkamarával.

Mint az egyetem közleménye rámutat, a személetformálást, a klímatudatosság növelését a legkisebbek körében érdemes elkezdeni,

ezért a programsorozat elsődleges célcsoportját a kisiskolások képezik, de életkortól függetlenül minden érdeklődő számára érdekes és színes programokkal készülnek.

A Zöld hét ennek szellemében, több szervezet összefogásával – Egererdő Zrt., Eger Megyei Jogú Város Önkormányzata, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Gyakorló Általános, Közép, Alapfokú Művészeti Iskola és Pedagógiai Intézet – valósul meg 2022. május 30. – június 3. között.

A programok között egyebek mellett előadások, ökológiailábnyom-mérés, kézműves foglalkozások, online természetvédelmi kvíz, zöld flashmob és klímaváltozás-szabadulószoba várja a résztvevőket.

Fotó: Rakás/ Wikimedia Commons/cc by
Neked ajánljuk
Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: igazsagosatmenet.eu
Vissza
Hírfolyam