2022. július 3., Kornél, Soma
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Tanács ajánlást fogadott el a zöldátállást szolgáló tanulás ösztönzéséről

A miniszterek szeretnék, ha a tagállamok a zöldátállást és a fenntartható fejlődést szolgáló tanulással kapcsolatos szakpolitikák és programok támogatásával biztosítsák, hogy a tanulók életkortól függetlenül megszerezzék a fenntarthatóbb életmódhoz szükséges ismereteket, elsajátítsák a változó munkaerőpiacon szükséges készségeket, és lépéseket tegyenek a fenntartható jövő megteremtéséért.

Az Európai Tanács többek között azt ajánlja a tagállamoknak, hogy: a zöldátálláshoz és a fenntartható fejlődéshez szükséges tanulást az oktatási és képzési szakpolitikák és programok egyik kiemelt területeként határozzák meg.

  • biztosítsanak formális, nem formális és informális keretek közötti tanulási lehetőségeket;
  • támogassák és javítsák a zöldátállást és a fenntartható fejlődést szolgáló oktatást és tanulást infrastruktúra, digitális eszközök és erőforrások biztosítása révén;
  • biztosítsanak tényeken alapuló és hozzáférhető tájékoztatást az éghajlati, környezeti és biodiverzitási válságról, valamint annak kiváltó okairól;
  • segítsék elő az oktatók részvételét a fenntarthatósággal kapcsolatos szakmai továbbképzési programokban.

A fenntarthatóságot szolgáló tanulás számos országban beépült a szakpolitikákba, stratégiákba és tantervekbe. Az oktatóknak azonban további célzott támogatásra, szakértelemre és képzési lehetőségekre van szükségük ahhoz, hogy a zöldátállás és a fenntartható fejlődés elveit be tudják építeni tanítási és képzési gyakorlataikba – mutatott rá az Európai Tanács közleménye.

Fotó: Wand_Prapan/iStock/Getty Images Plus
Neked ajánljuk
Digitális tanösvényt alakítottak ki a mátraverebély-szentkúti kegyhelyen Átadták a Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjakat Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre Péntek Csaba: A hamburgered ára A siker titka vidéken, 20. rész – Keresztyén manufaktúra (videó)
Tovább a forrásra: europa.eu
Vissza
Hírfolyam