2019. július 18., Frigyes
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az Instagram az instant bornírtságok ellen

Új figyelmeztető üzenetet vezetett be az Instagram. A vállalat környezetvédelmi szervezetekkel együttműködésben küzd azért, hogy a megörökítés vágya ne tegyen kárt az élővilágban. Az elmúlt hónapokban nem először terelődik a figyelem az állatokkal készített szelfik súlyos következményeire.

Az intézkedéshez szomorú tapasztalatok vezettek, mint például az az argentin tengerparton készített szelfi, amelynek az elkészítésébe egy kisdelfin belepusztult. A National Geographic októberben részletes összeállítással hívta fel a figyelmet a képek kedvéért szenvedő állatok helyzetére.

A havonta 800 millió aktív felhasználóval büszkélkedő képmegosztó oldal számos állatvédő szervezettel, például a World Animal Protectionnel és a WWF-fel együttműködésben dolgozta ki a rendszert, amely olyan hashtagek használata esetén fog jelezni, mint a #koalaselfie vagy a #slothselfie (lajhárszelfi). 

„Az állatkínzás, valamint a veszélyeztetett állatfajok és részeik kereskedelme az Instagramon tilos. Olyan hashtagre kerestél, amely az állatokkal és a környezettel szembeni kártékony videlkedéssel kapcsolatos tartalmakra mutathat”

– áll az Instagram új üzenetében. Emellett egy, az állatok kizsákmányolásával foglalkozó oldalra mutató link is megjelenik.

Nem mosolyog, retteg Fotó: World Animal Protection

A vállalatnak a World Animal Protection nevű szervezet Vadállatokkal való szelfizésről szóló kódexe adta az inspirációt, amely az állatoknak potenciálisan ártó fényképekről való lemondást propagálja, és eddig mintegy 250 ezren csatlakoztak hozzá.

„Azért dolgoztunk együtt az Instagrammal, az egyik lenagyobb szociálismédia-oldallal, hogy felhívjuk rá a figyelmet: nem helyes az élőlényeket egy fotó kedvéért kiemelni természetes közegükből” – áll a World Animal Protection közleményében.

Neked ajánljuk
Két farkasfalka is portyázik már a Zemplénben (videóval) Öt súlyosan veszélyeztetett orrszarvú érkezett Európából Ruandába 3 mesebeli kisvasút a Balaton körül – gyönyörű, védett tájakon át Lehet, hogy túlzásba visszük a mosást? Görögországban jó fogás a hulladék
Tovább a forrásra: foxnews.com
Vissza
Hírfolyam