Mindenütt jó, de legjobb otthon...
2020. április 2., Áron
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egyre gyakoribbak az erdőtüzek Kaliforniában

„Úgy fest, hozzá kell szoknunk az állandó erdőtüzekhez, mert mostantól ez lesz a normális a klímaváltozás miatt.” Ezt a kaliforniai kormányzó mondta az aktuális bozóttüzekkel kapcsolatos sajtótájékoztatóján. Az államban hétfő óta hat helyen ég a növényzet, és a szárazság miatt a lángok gyorsan terjednek.

A lovardát fél óra alatt kerítették körbe a lángok San Diego külvárosában. 500 állatot mentettek meg a tűzhaláltól. Az 1,3 millió lakosú metropolisz körül 20 négyzetkilométeren égett le az erdő, a tűzoltók a tűzfészkek negyedét tudták egyelőre eloltani. 

Erdőtűz Kaliforniában Fotó: MTI/EPA

Kalifornia egyik legfontosabb ágazata, a mezőgazdaság jelentős károkat szenvedett, az amerikai avokádótermés 90 százaléka megsemmisült néhány nap alatt. A kormányzó a klímaváltozást okolja az egyre gyakoribb szárazságokért.

„Kalifornia államban egy újfajta valósággal szembesülünk, teljesen hétköznapivá vált, hogy az erdőtüzek emberi életeket fenyegetnek, és több milliárd dolláros kárt okoznak. Fel kell készülnünk arra, hogy mostantól ez lesz”

– mondta az állam kormányzója, Jerry Brown.

Neked ajánljuk
Romániában is országos erdősítési kampány kezdődött A klímaváltozás és a magyarországi erdők Óriási Tesla erőmű épül Kaliforniában Újabb érdekességek derültek ki a marsi vízről Az illegális szemetelőket nem fékezi meg a járvány
Tovább a forrásra: hirtv.hu
Vissza
Hírfolyam