2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Földrengés Indonéziában: egy ember meghalt

6,5-es földrengés volt péntek éjjel az országban, Jáva szigetének sűrűn lakott középső és nyugati része közelében, a tenger alatt. A helyi hatóságok tájékoztatása szerint legalább egy ember meghalt. Az indonéz katasztrófavédelmi szervezet tengerár veszélye miatt riasztást adott ki – írja az MTI.

 
A legfrissebb hírek szerint a péntek éjjeli földrengésben egy 62 éves férfi meghalt, Jáva nyugati és középső részén pedig több épületben is súlyos károk keletkeztek.

Ezen az amatőr felvételen jól látszik, mekkora károkat okozott a földrengés  Fotó: youtube.com

Az indonéz katasztrófavédelmi szervezet riasztást adott ki tengerár veszélye miatt, de a csendes-óceáni cunamifigyelő központ szerint nem alakult ki ez a jelenség.

A földrengés központja 92 kilométer mélyen volt, mintegy 52 kilométerre Tasikmalaya településtől délnyugatra. A földmozgást a fővárosban, Jakartában is érezték, helyszíni beszámolók szerint húsz másodpercig inogtak az épületek. Az emberek fejvesztve menekültek ki az utcára, komoly fennakadásokat okozva a forgalomban.

Indonézia az úgynevezett csendes-óceáni tűzgyűrű mentén fekszik, ahol a törésvonalak miatt gyakoriak a földrengések.

Neked ajánljuk
A NASA hőkameráin jól látszik, hogy a bolygó jó része éppen lángol A klímaváltozás miatt egyre gyakrabban pusztít az Amazonas folyó Klímaváltoztatás? 10/3. – Civil környezetvédelem A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: MTI
Vissza
Hírfolyam