2019. január 20., Fábián, Sebestyén
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csínján a lombfúvókkal, fűnyírókkal!

Érdekes adatokkal szolgált az Amerikai Egyesült Államok Környezetvédelmi Hivatala, ugyanis felhívták a figyelmet pár ártalmatlannak tűnő eszköz használatának következményeire: a lombfúvók, a láncfűrészek és a fűnyírók komoly mértékben szennyezik a környezetet – írja a The Wall Street Journal nyomán a HVG.hu.

A hivatal a kertek, parkok karbantartására használt legnépszerűbb benzinmotor-hajtású termékeket vizsgálva a következőre jutott:

az USA-ban lévő összes (!) autó csupán ötször több szén-monoxidot bocsát ki, mint az országban lévő összes lombfúvó, fűnyíró és láncfűrész.

Ennél nem csak a laikusok számítanának jóval nagyobb különbségre, a szakembereket is meglepte a dolog.

A legérdekesebb adat viszont a kétütemű motorokkal működő levélfúvókhoz kapcsolódik: egy manapság népszerű lombfúvó készülék másfél óra alatt több káros anyagot bocsátott ki, mint ugyanennyi idő alatt egy 2016-os Toyota Camry személyautó.

Szerencsére a kézi hajtású fűnyíró mint alternatíva napjainkban is elérhető az elkötelezett környezetbarátok számára.

Sőt, az igazán lelkesek még csavarnak is egyet a dolgon:

Neked ajánljuk
Soha ne etessük a vízimadarakat! A gólyatöcs, avagy a székigólya lett az év madara (videókkal) A tűzoltók is felvették a harcot a légszennyezés ellen Újdelhiben Tudatos vevőket nevel a Pécsi Kodály Zoltán Kollégium Ne hagyjuk elfolyni!
Tovább a forrásra: hvg.hu
Vissza
Hírfolyam