2020. február 27., Ákos, Bátor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gorillakölyök született a Fővárosi Állat- és Növénykertben

December 23-án érkezett az új kis jövevény a Fővárosi Állat- és Növénykertbe, amely 1989 óta foglalkozik gorillák tartásával. Az első gorillakölyök 1992-ben, a legutóbbi 2010-ben született, a mostani az ötödik. Közülük hárman felnőttek, és elkerültek másik állatkertbe. A budapesti állatkertben hat gorilla él, közülük kettő kölyök.

„Az anyaállat, N'Yaounda és a kölyök is jól van. Egyelőre nem tudni a nemét és a súlyát, mert nagyon szoros kapcsolat van az anya és a kicsi között, nem adja ki a kezéből, arra pedig nincs ok, hogy erőszakkal elvegyék tőle – mondta Hanga Zoltán. – A gorillabébi apja Golo, a csapat vezérhíme, az anyának ez már a második kicsinye.”  

Még nem tudják pontosan, mikor láthatja a közönség a kis gorillát, de a két ünnep között már biztosan. Hanga Zoltán felhívta a figyelmet arra is, hogy a gorillák kritikusan veszélyeztetett állatok, és a megmentésükben az állatkerti szaporításnak is nagy jelentősége van, minden egyes kis gorilla születése egy lépés ebbe az irányba. 

Képünk illusztráció Fotó: Shutterstock
Neked ajánljuk
Páratlan siker az orrszarvú-telepítési programban A fecske eltűnhet, megjelent a sakál Európában növekszik a szemétbiznisz Ismét meghirdették az MTA Környezetvédelmi Tudományos Ifjúsági Pályadíjat A gólya útja (ismeretterjesztő film)
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam