2018. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Növekvőben a kenyai elefántpopuláció

A vadorzás elleni szigorú törvényeknek és a nemzetközi együttműködésnek köszönhetően 80 százalékkal csökkent az elefántvadorzás Kenyában az elmúlt öt évben, ami az elefántállomány növekedést hozta a kelet-afrikai ország öt kulcsfontosságú ökoszisztémája területén.

Ez év novemberére 14 ezer 642-re nőtt az elefántpopuláció ebben az öt térségben, köztük a Kenya-hegységben, valamint a Mwea természetvédelmi területen, az Aberdare és a Mau erdőségekben a 2012. évi 13 ezer 990-ről – jelentette be pénteken sajtótájékoztatón Judy Wakhungu, a környezetvédelmi tárca államtitkára.

„A közelmúltban életbe léptetett szigorúbb vadvédelmi törvények és a nemzetközi együttműködés az elefántcsont illegális kereskedelmének visszaszorítására az ormányosok számának növekedését eredményezte”

– hangoztatta az illetékes a Kenya északi részén végzett elefánt-, bivaly-, zsiráf- és Grévy-zebra-számlálás eredményeit ismertetve.

Az állatszámlálást 3-5 évente végzik a hatóságok, hogy pontos képet kapjanak a nagy szárazföldi emlősök populációiról és az élőhelyeikre leselkedő veszélyekről.
A törvényszigorítás alapján minimum 20 év börtönnel sújthatják az illegális elefántcsont-kereskedőket, ami jelentősen visszaszorította a vadorzást az elefánt- és orrszarvúállományban.

Neked ajánljuk
Hét fontos tanács téli madáretetéshez Elképzelhető, hogy a tehén lesz a legnagyobb szárazföldi emlős? Használnák a buszsávot az állatvédők speciális járművei A jégkorszakoktól a globális felmelegedésig: amikor az éghajlat írja a történelmet Cipzáras cifraságok
Forrás: MTI
Vissza
Hírfolyam