2020. július 2., Ottó
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ítéletidő az Egyesült Államokban: több mint húsz halálos áldozat

A globális felmelegedés egyre szélsőségesebbé teszi időjárásunkat. Van, ahol szokatlanul meleg, míg máshol csontig hatoló hideg formájában jelentkezik. Az USA-ban tomboló bombaciklon ez utóbbi jelenségre példa. Jelenleg mintegy száz millió ember életét keseríti meg az téli ítéletidő az Egyesült Államok északkeleti partvidékén. A hőmérő higanyszála “mélyre zuhant” szombaton New Hampshire-ben, melynek havas hegycsúcsain a sajtójelentések szerint a hideg a mínusz 40 Celsius-fokot is elérte, péntek éjszaka pedig a hidegérzet mínusz 70 fokos volt.

Jeges szélviharok sújtották Maine, New Hampshire, Vermont, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pennsylvania és Maryland államokat, ahol az országos meteorológiai szolgálat határozottan felhívta a lakosság figyelmét a meleg öltözködés fontosságára, valamint arra, hogy a megfagyást elkerülendő senki ne tartózkodjon tíz-húsz percnél többet szabad levegőn.

MTI/EPA/CJ Gunther

A New York-i repülőteret csütörtökön érte hatalmas erejű hóvihar, ami teljesen megbénította a légi közlekedést. Ezen a hétvégén fokozatosan próbálják helyreállítani az alaposan megcsappant forgalmat, de felhívják a figyelmet, hogy a következő napokban is csak korlátozott számú légi járatot indíthatnak vagy fogadhatnak e légi kikötőben.

Ebben a városban egyébként az elmúlt napokban rendkívüli állapotot rendeltek el az ítéletidő miatt, az iskolák a hét közepén zárva maradtak, a Central Park is néptelenné vált, ahol szombaton mínusz 8 Celsius-fokra csökkent a hőmérséklet, a hidegérzet pedig elérte a mínusz 20 Celsius-fokot.

Neked ajánljuk
Rendszeressé válhat a 40 Celsius-fokos hőmérséklet a század végére Nagy-Britanniában Olcsóbb és hatékonyabb napelemes tetőcserepek a Teslánál Vészjósló jelentés: világszerte komoly visszaesés várható a hústermelésében A természet alkotásainak törékeny szépsége is lehet kézzelfogható Díj a járvány idején helytálló nők elismerésére
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam