2019. augusztus 22., Menyhért, Mirjam
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Melegrekordok tele: az új év tavasszal kezdődött

Megdőlt az országos napi melegrekord szombaton, az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek. Kaposváron hajnalban is új rekord született, a leghidegebb órákban is csaknem 10 fok volt. Mostanáig a január 6-án mért legmagasabb hőmérséklet 16,7 fok volt, amelyet 1975-ben Sopron (Kuruc-domb) állomáson rögzítettek.

Most több helyen is mértek 17 fok körüli hőmérsékletet. A legmagasabb hőmérsékletet, 17,4 fokot a Somogy megyei Babócsán rögzítették. A budapesti napi melegrekord viszont továbbra is 13,7 fok maradt, mert ennél most nem volt melegebb a fővárosban.

Szombatra virradóra a legmagasabb minimum-hőmérsékleti rekord is megdőlt.

Ezen a napon eddig 1988-ban, Nagykanizsán volt a legenyhébb éjszaka, akkor 8,3 fokot mutattak a hőmérők. Szombatra virradó reggelen viszont több helyen is meghaladta a minimum-hőmérséklet a 8 fokot. Kaposváron csupán 9,9 fokig csökkent a hőmérséklet.

A meteorológiai szolgálat honlapján azt írta: a Nyugat-Európa felett örvénylő ciklon előoldalán délnyugati áramlással továbbra is enyhe levegő éri el a Kárpát-medence térségét, így az ország nagy részén folytatódik a tavaszias idő.

MTI
Neked ajánljuk
Dániában készült felvételekkel illusztrálta a norvégiai „bálnamészárlást” a brazil elnök Elbúcsúzhatunk az ismerős időjárástól? Mintegy négyezer embert kellett kitelepíteni Gran Canarián az erdőtűz miatt Mesehősök és műanyag szörnyek – újra Szamárfül fesztivál Világelső lett a magyar nemzeti atlasz angol nyelvű kiadása
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam