2019. február 16., Julianna, Lilla
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pusztító árvizek, extrém hidegek, elviselhetetlen hőség

Pusztító árvíz Németországban, halálos áldozatokat követelő hideg az USA-ban, mindeközben aszfaltolvasztó hőség Ausztráliában, és tavaszt idéző meleg nálunk, Magyarországon. Még csak most kezdődött az év, máris időjárási rekordok dőlnek meg a világ szinte minden táján. Nézze meg galériánkban a megdöbbentő képeket.

Az Egyesült Államokban extrém hideg van

A légi közlekedés szinte teljesen megbénult, a közutak pedig járhatatlanok. A massachusettsi Bostonban a napi középhőmérséklet sem kúszik 10 Celsius-fok fölé, ezért Lynnben – ahol a faggyal egy időben áradások is keserítik a helyiek életét – a lakók kénytelenek voltak hátrahagyni jégpáncélba fagyott autóikat.

Az Egyesült államokban 100 éve nem volt ilyen hideg Fotó: MTI/EPA/John Cetrino

Németországban a víz az úr

Január elején heves esőzések sújtották az országot, ezért a Rajna és a Mosella folyó is kilépett a medréből.

Ausztráliában tombol a hőség

A perzselő melegben és szárazságban egymás után pattannak ki a futótüzek, Tasmania szigetén teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a több mint 40 Celsius-fokos hőmérséklet miatt. Akkora a hőség a kontinensen, hogy Victoria államban az aszfalt is megolvadt.

Ausztráliában nagyon meleg van
Fotó: Pixabay

Itthon melegrekordok dőlnek meg

Szombaton az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek, vasárnap hajnalban pedig Dunaújvárosban 10,2 fokot mutattak a hőmérők.

Neked ajánljuk
Javulni fog a hazai nemzeti parkok állapota Ne a költési időszakban újítsunk fel házat, és vágjunk ki fákat! A monszun időszak csapadékmennyiségének hússzorosa zúdult Ausztráliára Spanyolország leállítja az atomerőműveit Hétszeresen térül meg, ha az éttermek csökkentik az élelmiszer-hulladékukat
Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam