2018. február 18., Bernadett
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Pusztító árvizek, extrém hidegek, elviselhetetlen hőség

Pusztító árvíz Németországban, halálos áldozatokat követelő hideg az USA-ban, mindeközben aszfaltolvasztó hőség Ausztráliában, és tavaszt idéző meleg nálunk, Magyarországon. Még csak most kezdődött az év, máris időjárási rekordok dőlnek meg a világ szinte minden táján. Nézze meg galériánkban a megdöbbentő képeket.

Az Egyesült Államokban extrém hideg van

A légi közlekedés szinte teljesen megbénult, a közutak pedig járhatatlanok. A massachusettsi Bostonban a napi középhőmérséklet sem kúszik 10 Celsius-fok fölé, ezért Lynnben – ahol a faggyal egy időben áradások is keserítik a helyiek életét – a lakók kénytelenek voltak hátrahagyni jégpáncélba fagyott autóikat.

Az Egyesült államokban 100 éve nem volt ilyen hideg Fotó: MTI/EPA/John Cetrino

Németországban a víz az úr

Január elején heves esőzések sújtották az országot, ezért a Rajna és a Mosella folyó is kilépett a medréből.

Ausztráliában tombol a hőség

A perzselő melegben és szárazságban egymás után pattannak ki a futótüzek, Tasmania szigetén teljes tűzgyújtási tilalmat rendeltek el a több mint 40 Celsius-fokos hőmérséklet miatt. Akkora a hőség a kontinensen, hogy Victoria államban az aszfalt is megolvadt.

Ausztráliában nagyon meleg van
Fotó: Pixabay

Itthon melegrekordok dőlnek meg

Szombaton az ország több pontján 17 Celsius-fokot is mértek, vasárnap hajnalban pedig Dunaújvárosban 10,2 fokot mutattak a hőmérők.

Tovább a forrásra: origo.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
„Éghajlatbarát” megoldások a mezőgazdaságban 12 millió hollandot veszélyeztet a tengerszint-emelkedés 21. századi számvetés: a víz az úr 35 év után először tűnt fel egy veszélyeztetett kisemlős Ausztráliában 3D-s térképen az elárasztott városok