2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az amerikai zimankóban megfagynak a cápák

Négy megfagyott cápát dobtak partra a hullámok az Egyesült Államok keleti partján, a massachusettsi Cape Codnál – írja a Sky News nyomán az index.hu. Az ország nagy részén az utóbbi napokban ítéletidő tombol. A déli szövetségi államokban több mint három évtized óta nem havazott, most Kalifornia és Arizona kivételével mindenütt hó borítja az országot.

A hím rókacápatetemek túlságosan fagyott állapotban voltak ahhoz, hogy a kutatók azonnal megvizsgálhassák őket.

A legutóbbi példányt szilveszter napján találták meg Wellfeet közelében, de előtte december 29-én Brewsternél került elő egy, néhány nappal korábban pedig onnan nem messze kettő is.

A hatóságok szerint a mind a négy állat az extrém hideg miatt pusztult el.

A rókacápa ilyenkor rendesen a melegebb, déli vizekre vándorol. A tudósok úgy vélik, az extrém hideg okolható az állatok elpusztulásáért. Az atlanti-óceáni Fehércápa- mentő Központ (AWSC) munkatársai szerint a cápák szervezete már 6,7 Celsius-fokos hidegben is károsodhat, a Cape Cod öbölben a víz hőmérséklete jelenleg csak 2,6 fok körül van.

A cápákat csak előzetes olvasztás után tudják megvizsgálni a kutatók Fotó: AWSC
Neked ajánljuk
Készítsünk sárgyűjtő helyeket a fecskék védelmében A gyenyiszovai ember jól bírta a szélsőséges hőmérsékleteket (videóval) Korai forrósággal küzd az Egyesült Államok Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam