2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Kína nem csak átvitt értelemben zöldülne: Írország méretű terület erdősítésébe fognak

Kína bejelentette, 2018-ban 6,6 millió hektáros erdőtelepítési programot indít. A program célja, hogy az erdővel borított terület aránya az országban 2020-ig az eddigi 20%-ról 23%-ra nőjön.

Az Állami Erdészeti Hivatal vezetője, Zhang Jianlong kijelentette: a hosszú távú cél, hogy 2035-ig az erdővel borított területek aránya a 26%-ot is elérje.

„A környezetvédelem iránt elkötelezett vállalatokat, szervezeteket és tehetségeket egyaránt a kormány zöld programjával való együttműködésre biztatjuk” – jelentette ki a vezető hivatalnok.

Az erdősítés mellett a szennyező vállalatok megregulázása, a folyók megtisztítása és a szénhasználat visszaszorítása is a program részét képezi.

Az erdők, folyók és nemzeti parkok védelme érdekében úgynevezett ökológiai „piros vonalakat” határoztak meg a túlzó, környezetkárosító fejlesztések visszaszorítására, amelyek betartását a helyi vezetésnek kell felügyelnie.

A Kínában lezajló változások a gazdaságban betöltött szerepét – például mint a világ vezető hulladékimportőre – sem hagyták érintetlenül, ami világszerte következményekkel jár.

Tovább a forrásra: telegraph.co.uk
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) Fosszilis adókkal pótolhatná az EU a Brexitből eredő bevételkiesést Újrahasznosított műanyagból készít utat egy brit startup „A nap fotói” a National Geographicról „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára