2021. március 6., Inez, Leonóra
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

100 év után felbukkantak a farkasok Belgiumban

Bár az 1980-as évek óta fokozatosan térnek vissza a farkasok Európa kontinentális területeire, Belgiumot sokáig elkerülték a ragadozók. 2018 januárjában azonban Flandriában is azonosítottak egy példányt, amelyik valószínűleg Németország területéről érkezett az országba. Az észlelés az első bizonyítéka a farkasok visszatérésének.

A farkas az utóbbi napokat a belgiumi Beringen és a leopoldsburgi katonai bázis környékén töltötte. A szakértők szerint az élőlény 10 nap alatt 500 kilométert tett meg. A belga környezetvédelmi csoportok bíznak benne, hogy az új példány azonosítása arra ösztönzi majd a kormányt, hogy új stratégiát dolgozzon ki a ragadozók tartós megtelepedésének támogatására.

Neked ajánljuk
Jóval kevesebb lett a vadkárok száma Székelyföldön Szerecsenmosdatás, vagy valóban kevésbé veszélyesek a farkasok? Vadvilág világnapja: Megóvni az erdőket és az általuk éltetett embert Érvényesült a felelősség elve: fizetnie kell a Szamost elszennyező cégnek 2050-re a körforgásos gazdaság kulcsszereplője lenne a MOL
Tovább a forrásra: ng.hu
Vissza
Hírfolyam