2018. október 15., Teréz
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Történelmi léptékű faültetési terv Észak-Angliában

A brit kormány is támogatja azt a 25 éves tervet, amely alapján Észak-Angliában elültetnek 50 millió fát 25 ezer hektáron, az M62-es út egy 120 mérföldes szakaszán – írja a Sky News. Az Északi Erdőnek nevezett, jelenleg még csak a tervekben létező fás terület öt erdőt fog összekötni, és többek közt tölgyekből és fenyőkből áll majd.

Anglia eleve Európa egyik legkevésbé fás területe – a kontinensen átlagosan a területek 36 százaléka fás, míg Angliában ez csak 10 százalék –, ráadásul évtizedek óta a tavalyi volt az első év, amikor több fát vágtak ki, mint ahányat ültettek – közölte a Woodland Trust nevű természetvédő szervezet.

A projekt költségeihez a kormány 5,7 millió fontot (kétmilliárd forintot) ad hozzá, az 500 millió font (174 milliárd forint) maradékát pedig adományokból tervezik összegyűjteni. 

Neked ajánljuk
Rekordszámú tojást raktak az andoki flamingók A kaliforniai erdőtüzek okai Környezetbarát ammóniaüzemet épít a Siemens A ruhaipar a túlfogyasztás súlyosan szennyező motorja Arcfelismeréssel védik a halak egészségét
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam