2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Történelmi léptékű faültetési terv Észak-Angliában

A brit kormány is támogatja azt a 25 éves tervet, amely alapján Észak-Angliában elültetnek 50 millió fát 25 ezer hektáron, az M62-es út egy 120 mérföldes szakaszán – írja a Sky News. Az Északi Erdőnek nevezett, jelenleg még csak a tervekben létező fás terület öt erdőt fog összekötni, és többek közt tölgyekből és fenyőkből áll majd.

Anglia eleve Európa egyik legkevésbé fás területe – a kontinensen átlagosan a területek 36 százaléka fás, míg Angliában ez csak 10 százalék –, ráadásul évtizedek óta a tavalyi volt az első év, amikor több fát vágtak ki, mint ahányat ültettek – közölte a Woodland Trust nevű természetvédő szervezet.

A projekt költségeihez a kormány 5,7 millió fontot (kétmilliárd forintot) ad hozzá, az 500 millió font (174 milliárd forint) maradékát pedig adományokból tervezik összegyűjteni. 

Neked ajánljuk
Faölelési rekord született az erdők világnapján Nem minden árva, ami annak látszik Alacsony károsanyag-kibocsátású zónát vezetnek be Londonban Porzanak a hazai szikes-tavak Ezek az országok a klímamunka éllovasai
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam