2020. február 25., Géza
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Újra elterjedtek a hódok a Dunántúlon

Újra elterjedtek a hódok a Dunántúlon – annak ellenére, hogy az ezredfordulóra szinte teljesen eltűntek Magyarországról. 2000 környékén a horvát határ térségében visszatelepítési program indult, és azóta az állatok úgy elszaporodtak, hogy az ATV beszámolója szerint már a Balaton északi partján túl is keresnek maguknak területeket.

Hóddal nagyon ritkán találkozik az ember, ugyanis nagyon félénk állat. Ahogy meghallja a léptek közeledését, eltűnik, láthatatlanná válik. Nyomukat azonban lehetetlen nem észrevenni. Méretes fákat rágnak úgy körbe, hogy a legprofibb favágók is megirigyelhetik a munkájukat.

Az állatok tevékenységével most épp a Veszprém megyei Porván találkoztak a helyiek.

Általában a földtulajdonosok nem örülnek a hódok fákat pusztító tevékenységének, de Porva polgármestere szerint a hódok most jót tettek velük: a tavaszra tervezett munkák egy részét elvégezték az önkormányzat helyett. 

Neked ajánljuk
Rekordszámú kék bálna gyűlt össze az Atlanti-óceánon fekvő Déli-Georgia szigetnél (videóval) Fagyott leguánok potyognak a fákról Floridában, annyira hideg van Lucy Cooke: Meghökkentő állatvilág – Igazságok és félreértések állatsereglete Több élelmiszer végzi a kukában, mint eddig gondoltuk Magyar vállalat is a fenntartható divat irányába lép
Tovább a forrásra: atv.hu
Vissza
Hírfolyam