2018. szeptember 20., Friderika
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Egy év alatt több mint 1000 orrszarvút öltek meg illegálisan Dél-Afrikában

Megint több mint ezer orrszarvút öltek meg vadorzók egy év alatt a Dél-afrikai Köztársaságban: az elmúlt évben illegálisan elejtett állatok száma 1028, ami alig mutat csökkenést a tavalyelőtti 1054-hez képest – mondta Edna Molewa dél-afrikai környezetvédelmi miniszter.

A leginkább érintett terület a turisták által kedvelt Krüger Nemzeti Park az ország keleti részében, ahol 505 rinocéroszt öltek meg 2017-ben. Az országszerte elfogott vadorzók és tülökcsempészek száma 680-ról 518-ra csökkent. Csak a Krüger Nemzeti Parkban 220 fegyvert foglaltak le a letartóztatások során.

„Világos, hogy újabb célokat tűzünk ki a vadorzók elleni küzdelemben, de azt is pontosan tudjuk, hogy a harc még messze nincs megnyerve”

– mondta Molewa.

„A 2017-ben megölt rinocéroszok száma elfogadhatatlanul magas, az egy napra jutó csaknem 3 megölt orrszarvúval a válság megállíthatatlanul folytatódik” – mondta Tom Milliken, a Traffic állatvédő szervezet munkatársa.

Neked ajánljuk
Kihalás fenyeget minden ötödik vadon élő emlősfajt Több mint ezerre nőtt a vadon élő hegyi gorillák száma Az ázsiai elefántok bőre iránti kínai kereslet egyre súlyosabb fenyegetést jelent az állatokra Trump „környezetvédelmi” minisztériuma egy döntéssel évi 180 ezer tonna metánt szabadított a légkörre A Brenetsi-tó vízszintje naponta 16 centiméterrel csökken
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam