2019. április 24., György
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Egy év alatt több mint 1000 orrszarvút öltek meg illegálisan Dél-Afrikában

Megint több mint ezer orrszarvút öltek meg vadorzók egy év alatt a Dél-afrikai Köztársaságban: az elmúlt évben illegálisan elejtett állatok száma 1028, ami alig mutat csökkenést a tavalyelőtti 1054-hez képest – mondta Edna Molewa dél-afrikai környezetvédelmi miniszter.

A leginkább érintett terület a turisták által kedvelt Krüger Nemzeti Park az ország keleti részében, ahol 505 rinocéroszt öltek meg 2017-ben. Az országszerte elfogott vadorzók és tülökcsempészek száma 680-ról 518-ra csökkent. Csak a Krüger Nemzeti Parkban 220 fegyvert foglaltak le a letartóztatások során.

„Világos, hogy újabb célokat tűzünk ki a vadorzók elleni küzdelemben, de azt is pontosan tudjuk, hogy a harc még messze nincs megnyerve”

– mondta Molewa.

„A 2017-ben megölt rinocéroszok száma elfogadhatatlanul magas, az egy napra jutó csaknem 3 megölt orrszarvúval a válság megállíthatatlanul folytatódik” – mondta Tom Milliken, a Traffic állatvédő szervezet munkatársa.

Neked ajánljuk
Aki fát ültet, bízik a jövőben A korallok elmenekülhetnek a nagy meleg elől Megszámolták a Duna szigeteit „az értől az óceánig” A klímaváltozással együtt a „hiénák” is megnehezítik a biztosítók dolgát Óriási napelempark épül Környén
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam