2018. december 18., Auguszta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Állatkísérleteket végeztek a VW Bogár károsanyag-kibocsátásának tesztelésére

Az autóipari konszern közleményben fejezte ki sajnálatát a 2014-es kísérlet miatt, amelyben tíz majmot kényszerítettek arra, hogy laboratóriumban a VW Bogár kipufogófüstjét szívják be, miközben rajzfilmeket néznek. Azt írták: rosszak voltak a tudományos módszerek, amelyeknek a motorjaik tisztaságát kellett volna bizonyítani, és „talán jobb lett volna, ha nem is készül ilyen kutatás”.

A kísérletet, amelyről néhány napja számolt be a The New York Times, nem csak a VW finanszírozta, még 2014-ben rendelte meg a egy német autógyártókból álló lobbicsoport, a European Scientific Study Group for the Environment, Health and Transport Sector, német rövidítéssel E.U.G.T., amelynek többek között tagja a Volkswagen,a Daimler, a Bosch és a BMW.

A majomkísérletre egy, a Volkswagen ellen indított per során derült fény, amelyet amerikai autótulajdonosok indítottak a német autógyártó ellen. Ennek részeként tett tanúvallomást az Albuquerque városában lévő labor egyik kutatója.

A Bloomberg összesítése szerint a többi cég közül a Daimler azt jelentette be: vizsgálatot indít a kísérlet ügyében, amelytől elhatárolódik. A cég azt írta egy közleményében, hogy szükségtelennek és visszataszítónak tartja az állatokon végzett kísérleteket. A BMW is így nyilatkozott, hozzátéve: saját modelljeit nem tesztelte ilyen módon. A kutatási projektet tavaly leállították – idézte a Volkswagent a Bloomberg.

Neked ajánljuk
Illegális bálna- és delfinbörtönre találtak egy drónnal (videókkal) Óriási összefogás a kardszárnyú delfinek megmentéséért Az abroncsok is roncsolják a környezetet A megunt holmik kincset érnek! Szépségtapasz – szúrt sebre
Tovább a forrásra: 168ora.hu
Vissza
Hírfolyam