2018. május 22., Júlia, Rita
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Az állatok élve főzése ellen tiltakoztak brit hírességek és tudósok

A homár és más rákfélék élve főzése ellen tiltakozott levelében több mint 50 brit állatvédő, tudós és híresség – számolt be róla a BBC hírportálja. A levélben arra szólítják fel Michael Gove környezetvédelmi minisztert, hogy az állatvédelmi törvény sorolja a rákokat az érző lények közé.

A levélírók az egyre több tudományos bizonyítékra hivatkoztak, amelyek szerint az állatok fájdalmat éreznek. 

Többéves tudományos kutatás szükséges ahhoz, hogy megállapítsák, egy állatfaj érez-e fájdalmat. A homárt is magában foglaló tízlábú rákok rendjéről azonban jelentős tudományos kutatások folytak, amióta 2006-ban a brit parlament elfogadta az állatvédelmi törvényt.

„Elfogadhatatlan, hogy az állatokat élve dobják forró vízbe, vagy élve darabolják föl. Minden bizonyíték azt támasztja alá, hogy a rákok fájdalomérző lények”

– mondta el Maisie Tomlinson, a tiltakozást szervező rákvédelmi szervezet, a Crustacean Compassion a BBC-nek.

A levél rámutatott, hogy noha a homár és a többi rákféle biológiai értelemben állatnak minősül, mégis kívül esnek a 2006-os törvény állatdefinícióján, így semmi nem kötelezi az élelmiszer-feldolgozókat, az áruházakat vagy az éttermeket, hogy a tárolás és az elkészítés alatt kíméljék a homárt és a többi rákot.

Tovább a forrásra: 888.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
Az óceáni bolygó (angol nyelvű természetfilm) „Ahol a fák égig érnek” – Pályázat 11–15 évesek számára „Egy doboznyi természet” – Pályázat általános iskola alsó tagozatosai számára „Gondolkodj zöldben!” – Kreatív ötletpályázat iskolai ökocsapatoknak „Találd meg, írd le és őrizd meg!” – pályázat a vizes élőhelyek világnapja alkalmából