2018. július 20., Illés
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Erdészkedő Border colliek

Chile történetének legsúlyosabb erdőtüze 2017 első felében 1,4 millió hold erdőt, 1500 lakóházat pusztított el, és 11 emberéletet követelt. Pár hónappal később a letarolt ökoszisztéma megújítása érdekében egy különös csapat állt össze.

A csapat tagjai négylábúak, és imádnak az erdőben keresztül-kasul rohangálni. A három Border collie: Das, Summer és Olivia speciális, magokkal töltött hátizsákokat kap a fontos feladathoz.

Miközben a kutyusok önfeledten játszanak, és teljes sebességgel élvezik az erdőben töltött szabadidőt, a hátizsákokból szétszórják a magokat – reményt adva az egykor őshonos növénytakaró újjáéledésére.

A lelkes csapat Fotó: Francisca Torres

A kutyusok a terepviszonyoktól függően mintegy 18 mérföldes területet tudnak lefedni egy alkalommal, ezalatt nagyjából 20 font magot szórnak szét.

Neked ajánljuk
A havasi nyulakat is sújtja a klímaváltozás Feketetorkú szürkebegyet figyeltek meg Magyarországon Már gyártanak lakásbarát kaptárakat Az Európai Parlament támogatja a mikroszálas és -szemcsés műanyagokra vonatkozó tilalmat Kukoricát számol a robot
Tovább a forrásra: mnn.com
Vissza
Hírfolyam