2018. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Grönlandon melegebb van, mint nálunk?

Szombaton a Meteorológiai Szolgálat számolt be róla a Facebookon, hogy az Északi-sarkon is jobb idő lesz, mint nálunk. Az Időkép vasárnapi  tudósítása szerint Grönland északi részén, a Föld legészakibb meteorológiai állomásán szombat este 6,1 fokot mértek.

Helyzetkép február utolsó napján Fotó: timeanddate.com

Míg Magyarországot a szibériai eredetű hideg uralja, Grönlandon az ilyenkor megszokott -20, –10, de akár –40 fokos hőmérsékleti értékek helyett szombaton az esti órákban Kap Morris Jesup állomáson a 6,1 fokot is elérte a maximum. Várhatóan pár napon belül visszatérnek a megszokott mínuszok, hiszen márciusig Grönlandon a nap sem kel a horizont fölé.

Fotó: Wikimedia Commons

Magyarországon ugyanakkor a met.hu aktuális előrejelzése szerint a következő napokon még a szokásosnál hidegebbre kell készülnünk: csütörtökön akár –22 fokra is zuhanhat a hőmérséklet.

Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
"Boldog békeidők" - Téli képek 1907-ből 1600 évig nem volt ilyen gyenge a Golf-áramlat 2017-es tények és adatok a klímaváltozásról 30 denevért mentettek ki egy ablakredőnyből Dunakeszin A globális felmelegedés hatására milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon