2019. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Viharok, tornádók és hóesés tombol az USA déli és keleti államaiban

Heves viharok, tornádók, sűrű hóesések voltak kedden az Egyesült Államok déli és keleti vidékein. A déli szövetségi államokban milliókat fenyegetnek a viharok, Alabamában, Mississippiben és Georgiában a kormányzók riasztást adtak ki. 

Kay Ivey alabamai kormányzó arra kérte honfitársait, hogy ne az utcára, hanem biztonságos helyre menjenek. E három déli államban menedékhelyeket nyitottak, szerdától több megyében szüneteltetik az oktatási intézményekben a tanítást, és sok helyütt bezártak az állami hivatalok is.

Alabamában kedden délután és este négy tornádó söpört végig, a leginkább sújtott vidék Huntsville városa és a Jacksonville Egyetem környéke volt, ahol épületek ezreit rongálta meg a vihar és a tornádó. Georgia államban szintén tornádók pusztítottak.

A viharzóna Dél- és Észak-Karolinán keresztül a szövetségi fővárosba, Washingtonba tart, és szerdára Baltimore, Philadelphia, valamint New York és Boston térségét is eléri.

A meteorológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy Maryland, Delaware és New Jersey államban orkán erejű szél várható, a tengerparti településeken árvízriadót rendeltek el. New York városában csaknem félméteres hóra számítanak.

Három héten belül ez a negyedik nagy viharzóna, amely az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtja.

Neked ajánljuk
Eltűnt az Antarktisz második legnagyobb pingvinkolóniája Az erdőtüzek korai hóolvadást okoznak – a korai olvadás pedig erdőtüzeket A NASA műholdas mérései is igazolják a klímaváltozást Számos helyen bozóttüzek tombolnak Izraelben Egyre többen vesznek részt a vándortáborokon
Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam