2018. június 17., Alida, Laura
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Viharok, tornádók és hóesés tombol az USA déli és keleti államaiban

Heves viharok, tornádók, sűrű hóesések voltak kedden az Egyesült Államok déli és keleti vidékein. A déli szövetségi államokban milliókat fenyegetnek a viharok, Alabamában, Mississippiben és Georgiában a kormányzók riasztást adtak ki. 

Kay Ivey alabamai kormányzó arra kérte honfitársait, hogy ne az utcára, hanem biztonságos helyre menjenek. E három déli államban menedékhelyeket nyitottak, szerdától több megyében szüneteltetik az oktatási intézményekben a tanítást, és sok helyütt bezártak az állami hivatalok is.

Alabamában kedden délután és este négy tornádó söpört végig, a leginkább sújtott vidék Huntsville városa és a Jacksonville Egyetem környéke volt, ahol épületek ezreit rongálta meg a vihar és a tornádó. Georgia államban szintén tornádók pusztítottak.

A viharzóna Dél- és Észak-Karolinán keresztül a szövetségi fővárosba, Washingtonba tart, és szerdára Baltimore, Philadelphia, valamint New York és Boston térségét is eléri.

A meteorológusok arra hívták fel a figyelmet, hogy Maryland, Delaware és New Jersey államban orkán erejű szél várható, a tengerparti településeken árvízriadót rendeltek el. New York városában csaknem félméteres hóra számítanak.

Három héten belül ez a negyedik nagy viharzóna, amely az Egyesült Államok keleti partvidékét sújtja.

Tovább a forrásra: 444.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
2017-es tények és adatok a klímaváltozásról 3D-nyomtatással készülő sajtok 64 éve kezdődött a napelem sikertörténete A globális felmelegedés hatására milliókkal emelkedik az árvizek veszélyeztette emberek száma a világon A dolgok állása klímafronton