2019. december 13., Luca, Otília
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Narancssárga havon síelnek a kelet-európai hegyekben

Különleges látványban lehet részük azoknak, akik Oroszország, Bulgária, Románia vagy éppen Moldova hegyeiben hódolnak a tél örömeinek. A hegyeket halvány narancssárga árnyalatokban játszó hó borítja.

A különleges jelenség rögtön nagy karriert futott be a közösségi oldalakon, a síelők számtalan képet osztottak meg a különleges látványt nyújtó pályákról.

A meteorológusok elmondása szerint viszonylag gyakori, mintegy ötévente előforduló jelenségről van szó: ilyenkor a szaharai homokviharok által szállított finom vörös homok keveredik a hóval, esővel.

Fotó: Margarita Alshina

Most azonban a megszokottnál nagyobb mennyiségben érkezett a homok: ez okozta, hogy a síelők a szájukban is érezhették, és a havat is erőteljesebb narancsárnyalatra színezte.

Neked ajánljuk
A világörökség részét képező Gondwana esőerdő egyötöde égett le Ausztráliában Tömegesen kóborolnak éhes jegesmedvék a csukcsföldi város közelében Télen sem kell lemondani a szívet vidámító zöld növényekről Magyarország áramtermelése 60 százalékban karbonsemleges Több mint félmillió fát ültettek Azerbajdzsánban
Tovább a forrásra: bbc.com
Vissza
Hírfolyam