2019. március 20., Klaudia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentruma és bejárata, valamint a nyitott hópárduckifutó. A több mint 380 millió forint értékű, csaknem teljes egészében hazai és uniós támogatású beruházást szerda délután adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Gajdos László, az állatpark igazgatója az eseményen elmondta, hogy 2020-ig folyamatosan zajlanak a beruházások az állatparkban, Magyarországon ilyen nagy arányú állatkertfejlesztési program még sosem volt. 

Fotó: www.sostozoo.hu

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy ez a beruházás az első eleme az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházási programnak.

Épül a Pangea Ökocentrum, az ökológiai sétaút, a jégkorszak világát bemutató látványosság előkészítés alatt áll, és a négycsillagos sóstói szálloda építése is jó ütemben halad

– tette hozzá a városvezető.

A beruházás kibővült egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét.

A Nyíregyházi Állatparkban várhatóan június végén adják át a jelenleg építés alatt álló Pangea Ökocentrumot és Szállodát. Ugyancsak tervezés alatt van az úgynevezett India-ház építése, jövőre ez is megépül.

Neked ajánljuk
Új lendületet vehet a hazai biomassza-termelés Súlyos katasztrófa: akár ezer ember életét is kiolthatta az Idai ciklon 22 millió villanyautó a Volkswagentől Különös hattyúdal a modern ember vég nélküli tévedéseiről Re-Verzió no6: Erdők ideje
Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam