2018. május 24., Eliza, Eszter
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark látogatócentruma

Elkészült a Nyíregyházi Állatpark új látogatócentruma és bejárata, valamint a nyitott hópárduckifutó. A több mint 380 millió forint értékű, csaknem teljes egészében hazai és uniós támogatású beruházást szerda délután adták át a nyírségi megyeszékhelyen.

Gajdos László, az állatpark igazgatója az eseményen elmondta, hogy 2020-ig folyamatosan zajlanak a beruházások az állatparkban, Magyarországon ilyen nagy arányú állatkertfejlesztési program még sosem volt. 

Fotó: www.sostozoo.hu

Kovács Ferenc (Fidesz-KDNP) polgármester köszöntőjében arról beszélt, hogy ez a beruházás az első eleme az állatpark és a Sóstógyógyfürdő fejlesztését célzó komplex beruházási programnak.

Épül a Pangea Ökocentrum, az ökológiai sétaút, a jégkorszak világát bemutató látványosság előkészítés alatt áll, és a négycsillagos sóstói szálloda építése is jó ütemben halad

– tette hozzá a városvezető.

A beruházás kibővült egy fóka-látványmedencével és egy hópárduckifutóval, utóbbinak elsősorban az a célja, hogy imitálja a világ legritkább és legveszélyeztetettebb állatfajának természetes környezetét.

A Nyíregyházi Állatparkban várhatóan június végén adják át a jelenleg építés alatt álló Pangea Ökocentrumot és Szállodát. Ugyancsak tervezés alatt van az úgynevezett India-ház építése, jövőre ez is megépül.

Tovább a forrásra: magyaridok.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
35 milliós támogatás vár magyar zöld startupokra A divat valódi ára – Zöld Kalandozások 3. A Duna ura – A Kvassay-zsilip A Föld napja – Programok a Budakeszi Vadasparkban A gorilláknak is van randioldaluk, ráadásul régebb óta, mint az embereknek