2018. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter Időjárás

Húsvéti gólyaöröm Gemencen: megvan az első tojás

Tóbiás és Sára, a híres gemenci fekete gólyapár fészkében március 29-én megjelent az első tojás, így néhány nap múlva várhatóan már 3-4 tojás költését kezdhetik meg a szülők – tájékoztatott közleményében a Gemenc Zrt. A gólyacsalád mindennapjait a webkamerákon keresztül bárki nyomon követheti.

Tóbiás március 2-án szállt le gemenci fészkére, évről évre ő érkezik meg elsőként hazánkba. Párja, Sára március közepén jött meg, és rögtön nagy munkába kezdtek, hiszen ezen a télen erősen megrongálódott a fészkük. A károkat azonban hamar helyreállították, ezt bizonyítja a mai tojásrakás is. A gólyapár az elmúlt 4 évben 10 fiókát nevelt fel a fészekben.

A Gemenc Zrt. finanszírozásával a Duna–Dráva Nemzeti Park, valamint a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület együttműködésével 2013-ban szereltek fel fészekkamerákat, azóta követhető nyomon a gólyapár élete.

Sára és Tóbiás a majdani fiókával Fotó: sokszinuvidek.hu
Tovább a forrásra: sokszinuvidek.hu
Vissza
Hírfolyam
Ajánló
A régi Duna nyomában – április 14. A szendvicsfogyasztás klímakárosító hatása az autóforgaloméval vetekszik Nagy-Britanniában Bajban vannak a gólyák! Így etessük őket Boldogító igen, zéró emisszió: ezzel a villanyveteránnal autózott Harry herceg és Meghan Markle Dráma a sasfészekben