2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hadd mutassuk be Indigót!

Lezárult a szavazás, eldőlt, hogy mi a neve a december 23-án született gorillakisfiúnak. Az apróság a szavazatok alapján az Indigo nevet kapta, így ezen a néven került bejegyzésre a nemzetközi gorillatörzskönyve is. A következő, végre igazán tavasziasnak ígérkező hétvége kiváló alkalom a gorillakölyök meglátogatására.

A budapesti gorillacsapat legifjabb tagja december 23-án látta meg a napvilágot. N’yaoundának, az anyaállatnak ő a második kölyke, és sorrendben az ötödik olyan kisgorilla, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben született. 

A cseperedő apróság nemrégiben volt három hónapos, így az állatkert elérkezettnek látta az időt, hogy nevet keressen a számára. A név kiválasztásához a közönség segítségét kérték: honlapjukon három névre (Indigo, Ithemba és Ukusinda) lehetett szavazni március 26-tól 29-én délig. A három név közül a legtöbb szavazatot az Indigo kapta, így a gorillakölyök – akiről azóta már azt is lehet tudni, hogy kisfiú – ezen a néven kerül bejegyzésre az állatkerti nyilvántartásokba, illetve a nemzetközi gorillatörzskönyvbe is.

Indigo egynapos korában
Fotó: Kovács Attila/MTI
Neked ajánljuk
Újrapoharakkal csökkenti a hulladék mennyiségét a Veszprémi Állatkert Ennyi energiát termeltünk 2021-ben Az energiaellátást erősítő programot hirdetett Palkovics László Északkelet-Európa lesz a kontinens éléskamrája? Napelemet minden háztetőre
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam