2018. december 12., Gabriella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hadd mutassuk be Indigót!

Lezárult a szavazás, eldőlt, hogy mi a neve a december 23-án született gorillakisfiúnak. Az apróság a szavazatok alapján az Indigo nevet kapta, így ezen a néven került bejegyzésre a nemzetközi gorillatörzskönyve is. A következő, végre igazán tavasziasnak ígérkező hétvége kiváló alkalom a gorillakölyök meglátogatására.

A budapesti gorillacsapat legifjabb tagja december 23-án látta meg a napvilágot. N’yaoundának, az anyaállatnak ő a második kölyke, és sorrendben az ötödik olyan kisgorilla, aki a Fővárosi Állat- és Növénykertben született. 

A cseperedő apróság nemrégiben volt három hónapos, így az állatkert elérkezettnek látta az időt, hogy nevet keressen a számára. A név kiválasztásához a közönség segítségét kérték: honlapjukon három névre (Indigo, Ithemba és Ukusinda) lehetett szavazni március 26-tól 29-én délig. A három név közül a legtöbb szavazatot az Indigo kapta, így a gorillakölyök – akiről azóta már azt is lehet tudni, hogy kisfiú – ezen a néven kerül bejegyzésre az állatkerti nyilvántartásokba, illetve a nemzetközi gorillatörzskönyvbe is.

Indigo egynapos korában
Fotó: Kovács Attila/MTI
Neked ajánljuk
Barázdásbálnák és hegyi gorillák: már nem fenyegeti őket a kihalás veszélye Mindenkit megviselt az állatkertben Asha elvesztése Jól teljesítenek a magyar állatkertek 7500 tonna: már az űr is tele van szeméttel Pályázat innovatív, energiatudatosságra fókuszáló ötletekre
Tovább a forrásra: zoobudapest.com
Vissza
Hírfolyam