2019. április 21., Konrád
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felnőtt sast formázó kesztyűbábbal etetik Ottót, a sasfiókát

Március végén egy 18 napos rétisasfióka érkezett a Budapesti Állatkert természetvédelmi mentőhelyére. A látványos etetési eljárás célja, hogy ha majd a sast visszaengedik a természetbe, ne keresse az ember társaságát. 

Az Ottó névre keresztelt fióka egy a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén található bekamerázott fészekben kelt ki. Az apamadár azonban elpusztult, az anyamadarat pedig a többi madár zaklatni kezdte, ezért nem tudott rendesen gondoskodni a fiókáról. Ottó rövid időn belül nagyon rossz állapotba került, ezért meg kellett menteni – számolt be az nlcafe.hu.

A kismadár azóta szerencsére már jobban van. Most 3-4 óránként etetik gondozói, méghozzá egy felnőtt sas fejét formázó kesztyűbábbal, hogy ha felnő, és visszaengedik a természetbe, ne az embereket, hanem a sasokat azonosítsa majd fajtársaként:

Ottó, a megmentett rétisasfióka
 Fotó: Budapesti Állatkert/youtube.com
Neked ajánljuk
Megszámolták a Duna szigeteit „az értől az óceánig” Németországban már tudják: a pillangók szépsége illanóbb, mint hittük... Környezettudatos döntés vásárláskor Tudományos, történelmi évfordulók, környezetvédelmi témák állnak a BBC Proms koncertjeinek középpontjában Egy tavaszi vasárnapra
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam