2022. június 30., Pál
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Felnőtt sast formázó kesztyűbábbal etetik Ottót, a sasfiókát

Március végén egy 18 napos rétisasfióka érkezett a Budapesti Állatkert természetvédelmi mentőhelyére. A látványos etetési eljárás célja, hogy ha majd a sast visszaengedik a természetbe, ne keresse az ember társaságát. 

Az Ottó névre keresztelt fióka egy a Duna–Ipoly Nemzeti Park Igazgatóság területén található bekamerázott fészekben kelt ki. Az apamadár azonban elpusztult, az anyamadarat pedig a többi madár zaklatni kezdte, ezért nem tudott rendesen gondoskodni a fiókáról. Ottó rövid időn belül nagyon rossz állapotba került, ezért meg kellett menteni – számolt be az nlcafe.hu.

A kismadár azóta szerencsére már jobban van. Most 3-4 óránként etetik gondozói, méghozzá egy felnőtt sas fejét formázó kesztyűbábbal, hogy ha felnő, és visszaengedik a természetbe, ne az embereket, hanem a sasokat azonosítsa majd fajtársaként:

Ottó, a megmentett rétisasfióka
 Fotó: Budapesti Állatkert/youtube.com
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei A majmok jobban kedvelik a zenét, mint a videót Ahogy a zenének, úgy a folyók vizének is szabadon kellene áramlania A zavarba ejtő 4000 éves szikla Júliusban a Várkert Bazárban várja a látogatókat a leghíresebb magyar dizájnvásár
Tovább a forrásra: nlcafe.hu
Vissza
Hírfolyam